Πόσο κοντά στην Κύπρο θα φθάσει ο «Μεσογειακός Κυκλώνας» που αναμένουν στην Ελλάδα;

Αρκετός λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα για τον «Μεσογειακό Κυκλώνα» που εντοπίστηκε στους δορυφόρους και αναμένεται να κτυπήσει των χώρα τα επόμενα 24ωρα.

 

Μόνο και μόνο από το όνομα του εύλογα διερωτάται κάποιος εάν επηρεάζει και την Κύπρο, μία κατ’ εξοχήν μεσογειακή χώρα.

 

Ο REPORTER επικοινώνησε με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό Παναγιώτη Μιχαήλ, ο οποίος εξήγησε πως βάσει των δεδομένων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, το σύστημα που ονομάστηκε ως «Μεσογειακός Κυκλώνας» θα  φθάσει  στην Ελλάδα σε 60 περίπου ώρες, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει την Κύπρο.

 

«Θα αγγίξει την Κρήτη με ανέμους από 100 μέχρι 200 χιλιόμετρα,  αλλά η Κύπρος δεν θα επηρεαστεί», εξήγησε ο κ. Παναγιώτου ο οποίος διευκρίνισε πως στην συνέχεια το σύστημα θα κατευθυνθεί Βορειοανατολικά προς την Τουρκία.

 

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μιχαήλ, το όλο σύστημα μπορεί να ονομάζεται «Μεσογειακός Κυκλώνας, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του δεν το κατατάσσουν στου κλασσικούς κυκλώνες που παρατηρούνται στους ωκεανούς.

 

«Έχει δυνατούς ανέμους, σε κάποιες περιπτώσεις από τον δορυφόρο φαίνεται και μάτι, αλλά δεν μπορεί να καταταχθεί σε κυκλώνα με την απόλυτη έννοια του όρου εξήγησε.
Όσο αφορά την Κύπρο μπορεί να υπάρξουν κάποιες βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια που θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο «Μεσογειακό Κυκλώνας, οι οποίες ωστόσο όπως μας διευκρίνισε δεν θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτόν.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy