Πολιτική παρέμβαση για φονικό στην Αγία Νάπα

 

Σε κινητοποίηση βρίσκεται μερίδα του πολιτικού κόσμου της Μεγάλης Βρετανίας για την υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου George Low στην Αγία Νάπα τον Αύγουστο του 2016.


Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναμένεται να ταξιδέψει στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο για να κάνει επαφές σε σχέση με το φονικό. 

O Βρετανός Βουλευτής, Gareth Johnson να θυμίσουμε ότι είχε συνάντηση με τον πρώην ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, πριν μερικούς μήνες για να συζητήσουν για τη δολοφονία που έγινε στην Αγία Νάπα.

Ο George Low από την περιοχή του Dartford δολοφονήθηκε κοντά σε νυχτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας. Θύμα της επίθεσης ήταν και ο φίλος του, Ben Barker, ο οποίος δέχθηκε μαχαιριές και νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βρετανός Βουλευτής «οι δύο ύποπτοι για τη δολοφονία, ο Sali Ahmet και ο Mehmet Akpinar, διέφυγαν στα κατεχόμενα και συνελήφθησαν για υποθέσεις που δεν είχαν να κάνουν με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και οι δύο άντρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο ένας τον Γενάρη και ο άλλο τον προηγούμενο μήνα, χωρίς να έχουν κατηγορηθεί για οτιδήποτε έχει να κάνει με την υπόθεση δολοφονίας.

Στην ανακοίνωση μάλιστα του Gareth Johnson αναφέρεται ότι υπάρχει υπόνοια για διαφυγή και των δύο αντρών από την Κύπρο.

Η δολοφονία και η απόπειρα δολοφονίας στην Αγία Νάπα είχαν «καταστροφικές επιπτώσεις στις οικογένειες τους και το γεγονός ότι οι ύποπτοι είναι ελεύθεροι προκαλεί περαιτέρω πόνο στους οικείους τους». 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ισχυρές πιέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μάλιστα, έγιναν διαβεβαιώσεις ότι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις κυπριακές Αρχές και συνεχίζουν να κάνουν όλα όσα πρέπει.

Μάλιστα μετέφερε στον ΥΠΕΞ την οργή της οικογένειας γι αυτή την κατάσταση. Είναι «εξοργιστικό οι δύο ύποπτοι να εκμεταλλεύονται την πολιτική κατάσταση της Κύπρου και να παραμένουν ελεύθεροι».


George Low. Picture: Facebook