Πολεοδομία Αμμοχώστου: 6 μήνες για μία άδεια



Σοβαρές καθυστερήσεις οι οποίες ξεπερνούν τους έξι μήνες εξέτασης αίτησης για την έγκριση πολεοδομικής άδειας, παρατηρούνται στην Πολεοδομία Αμμοχώστου το τελευταίο διάστημα, με τους αιτούντες να δυσφορούν με την κατάσταση που επικρατεί. 

 

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι στην ιστοσελίδα του "Φιλελεύθερου", εντός της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο καθώς, ήδη οι αιτήσεις πριν από το 2017 ήταν στοιβαγμένες στα αρχεία του Τμήματος, λόγω και των μεγάλων ξενοδοχειακών αναπτύξεων στην περιοχή.

 

Μάλιστα η έλλειψη προσωπικού είναι κάτι περισσότερο από εμφανής καθώς, η υπηρεσία εργάζεται πλέον, με 6 τεχνικούς από τους 15 που είχε, διότι στο μεσοδιάστημα αφυπηρέτησαν αρκετοί οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν με νέες προσλήψεις ή μεταθέσεις από άλλες υπηρεσίες.

 

Σύμφωνα με το philenews, αρμόδια πηγή ανέφερε ότι οι λειτουργοί καλούνται να διεκπεραιώσουν και χρέη κλητήρα καθώς ούτε κλητήρα διαθέτει το Τμήμα για την υποστήριξη παραλαβής και ανεύρεσης φακέλων υποθέσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, γίνεται άμεση προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, υποβοηθώντας πολλές φορές την συμπλήρωση των αιτήσεων όταν αυτές δεν τηρούν άμεσα τα κριτήρια.