Ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα σε 19χρονο


Ποινή αποκλεισμού από αθλητικούς χώρους επιβλήθηκε σε άντρα ηλικίας 19 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης βίας στα γήπεδα. Ο 19χρονος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο, στις κατηγορίες για παράνομη συνάθροιση και συμμετοχή σε οχλαγωγία, για παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο, για απόκρυψη του προσώπου του, για κατοχή επικίνδυνου αντικειμένου, και για αντίσταση κατά την νόμιμη σύλληψη του από μέλη της Αστυνομίας.

Η υπόθεση αφορούσε στην οχλαγωγία που διαπράχθηκε στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, στη Λάρνακα, στις 10 Οκτωβρίου, 2022, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωσις Αμμοχώστου και Απόλλων Λεμεσού. Ο 19χρονος είχε συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας για αυτόφωρα αδικήματα, κατά τη διάρκεια της οχλαγωγίας και αφού είχε παράνομα εισέλθει στις εγκαταστάσεις του ποδοσφαιρικού σταδίου. Στην κατοχή του ανευρέθηκε μετά από έρευνα κατά τη σύλληψη του, ένα καπνογόνο.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε την επόμενη μέρα, 11 Οκτωβρίου, για άμεση εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Εξετάζοντας τα στοιχεία που εξασφαλίστηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας και που παρουσιάστηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 19χρονο για τα υπό εκδίκαση αδικήματα.
Το πρωί σήμερα, το Δικαστήριο επέβαλε στον 19χρονο ποινή απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς χώρους, για αγώνες του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, για περίοδο τριών μηνών, με ισχύ από σήμερα 1η Μαρτίου. Το Δικαστήριο επέβαλε στον 19χρονο και ποινές χρηματικών προστίμων συνολικού ύψους 1,000 ευρώ, για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου σε αθλητικό χώρο και της κατοχής επικίνδυνου αντικειμένου.

Ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους, και ποινή χρηματικού προστίμου, για την κατοχή επικίνδυνου αντικειμένου και συγκεκριμένα ενός καπνογόνου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επιβλήθηκε σε άντρα 23 ετών, σε προηγούμενη δικάσιμο, στις 07 Δεκεμβρίου.