Ποιες πόλεις προτιμούν οι Κύπριοι φέτος για χριστουγεννιάτικες διακοπές

Το Λονδίνο παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις.


Κοντινούς προορισμούς επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι της Κύπρου σε σχέση με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Μιλώντας στο Economy Today ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή των πακέτων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές παίζουν οι προορισμοί οι οποίοι συνδέονται με απευθείας πτήση με την Κύπρο.

Έτσι, βασικοί προορισμοί για φέτος είναι κατ’ αρχήν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, αλλά και η Βηρυτός, την οποία αρκετοί επιλέγουν λόγω των χιονοδρομικών κέντρων και των χειμερινών τουριστικών θέρετρων, αλλά και το κράτος του Ισραήλ που αρκετοί συνδυάζουν με τον θρησκευτικό τουρισμό, λόγω των Αγίων Τόπων.

Το Λονδίνο παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ αρκετοί ταξιδιώτες διοχετεύονται σε άλλες, βορειότερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω τραίνων και εσωτερικών πτήσεων.

Όσοι προτιμούν πιο «κρύους» προορισμούς επιλέγουν το Βελιγράδι, την Βαρσοβία και την Βιέννη. Όσον αφορά στο Παρίσι, ο κος Σταματάρης παραδέχεται ότι ο προορισμός έχει υποστεί πλήγμα μετά το κλείσιμο της Cobalt Air, ωστόσο όσοι είχαν αγοράσει πακέτα μέχρι τον Σεπτέμβριο, βρήκαν λύσεις μέσω ενδιάμεσων προορισμών.

«Τα πακέτα διακοπών διαμορφώνονται αναλόγως της οικονομικής δυνατότητας του κάθε ταξιδιώτη, αλλά και του χρόνου που έχει λόγω αδειών από την δουλειά του», εξηγεί.

Σημειώνει δε ότι ο χρόνος διακοπών κατά κύριο λόγο κυμαίνεται ανάμεσα σε 3 και 7 ημέρες.

«Τα περισσότερα πακέτα κλείνονται από το καλοκαίρι και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Καθένας επιλέγει με βάση τα γούστα, τα χρήματα και την διαθεσιμότητα των δρομολογίων» λέει, προσθέτοντας ότι κάποια ταξιδιωτικά γραφεία φτιάχνουν μικρά και οικονομικά πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά αρκετά νωρίς.

Όπως επισημαίνει, όσοι καθυστέρησαν να κλείσουν πακέτα διακοπών έχουν βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την περίοδο των Χριστουγέννων, οι τιμές, τόσο σε εισιτήρια, όσο και καταλύματα ανεβαίνουν αισθητά.

Σημειώνεται ότι λόγω των πολλών διαφορετικών τρόπων που μπορεί κανείς να διευθετήσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, προς το παρόν δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα συλλέξει, θα αναλύσει και θα δώσει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία μετά το πέρας της περιόδου.

Πάντως, κος Σταματάρης, δίνοντας το δικό του μήνυμα προς το καταναλωτικό κοινό, θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια.

«Εύχομαι όλοι να έχουμε μια όμορφη και ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό», ευχήθηκε καταλήγοντας.

ΠΗΓΗ:economyToday