Πνίγηκαν Παραλίμνι και Αγία Νάπα- Αδιάβατοι και πλημμυρισμένοι δρόμοι (φωτογραφίες)

  

Στη σκιά των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση του τελευταίου 48ωρού ζει και σήμερα η Κύπρος, παρά το γεγονός τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν χθες το βράδυ της έντασης με την οποία κτύπησαν το νησί μας το βράδυ της Δευτέρας. 
 
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην επαρχία Αμμοχώστου, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Πρωταρά, είναι αδιάβατοι ή επικίνδυνοι.
 
Επίσης, πλημμυρισμένοι δρόμοι υπάρχουν εντός Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.
 
Καταβάλλονται προσπάθειες, τόσο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και από τις τοπικές αρχές για αποκατάστασή τους. 

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το πιο πάνω οδικό δίκτυο του Πρωταρά μέχρι τον καθαρισμό των δρόμων και την ασφαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, ανέφερε το πρωί- σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), πως ψες ήταν μια ήσυχη νύχτα, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε όλα τα περιστατικά στη Λευκωσία, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την Κύπρο τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονταν ως αργά το βράδυ στη Λευκωσία για να διεκπεραιωθούν οι κλήσεις, που ανέρχονταν σε 260.
 
Ο κ. Κεττής είπε πως στις άλλες επαρχίες υπήρξαν 11 κλήσεις και ότι σήμερα το πρωί δέχθηκαν την πρώτη κλήση για την επαρχία Αμμοχώστου, στην οποία παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα το πρωί.
 
«Έχουμε έξι κλήσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου μέχρι στιγμής και αφορούν πλημμυρισμένες οικίες. Έχουμε μια κλήση για διάσωση δύο οχημάτων που είχαν μέσα εγκλωβισμένα άτομα και μια μετακίνηση μετά από πτώση δέντρου σε ηλεκτρονικό πίνακα», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή.Πηγή: reporter.com.cy -Φωτογραφίες Ν.Α