Πλήρωσε να έρθει ως κουρέας στο Παραλίμνι και κατέληξε άστεγος



Νεαρός από το Πακιστάν ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να εργαστεί ως κουρέας στο Παραλίμνι, πλήρωσε συνολικά 10.000 ευρώ και αφού πέρασε από μάντρα προβάτων και ξερίζωμα πατατών, κατέληξε να περιφέρεται στη Λευκωσία χωρίς σπίτι. 

Εν τέλει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη της εφημερίδας "Φιλελεύθερος",  του πρότειναν να τελέσει εικονικό γάμο με Ευρωπαία, αφού πληρώσει άλλες πέντε χιλιάδες ευρώ, όμως αυτός κατέφυγε στην Αστυνομία. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο πρόσωπα από το Πακιστάν 37 ετών που εργάζονται στην Κύπρο. Χθες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησής τους για πέντε ημέρες και εναντίον τους. Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων διερευνά σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων εμπορίας προσώπων, πλαστογραφίας, συνωμοσίας και νομιμοποίησης εσόδων. Μάλιστα ο ένας Πακιστανός είχε απελαθεί δύο φορές, βρισκόταν παράνομα, αλλά είχε εταιρεία εγγεγραμμένη στο όνομά του.



Πατήστε στην πιο πάνω εικόνα και μπείτε στη σελίδα του neammochostos.com στο facebook για να μαθαίνετε ΟΛΑ τα νέα της επαρχίας Αμμοχώστου



 

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο, ο παραπονούμενος προσέγγισε γραφείο στη χώρα του που σχετιζόταν με κολέγιο στην Κύπρο για να έρθει εδώ ως κουρέας. Του ζήτησαν οκτώ χιλιάδες ευρώ και του είπαν ότι αρχικά θα ερχόταν ως οικιακός βοηθός και μετά θα άλλαζε το καθεστώς του και θα εργαζόταν ως κουρέας που επιθυμούσε. Μόλις πάτησε το πόδι του στην Κύπρο τον παρέλαβαν και αντί σε οικία στο Παραλίμνι της εργοδότριάς του, μεταφέρθηκε σε φάρμα προβάτων στην Ορούντα που ανήκει στον έναν ύποπτο, όπου έμεινε εκεί για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό. Στη συνέχεια και αφού αντέδρασε, τον μετέφεραν στην Πάφο όπου του είπαν ότι θα εργαζόταν «μεταβατικά» σε ξερίζωμα πατατών μέχρι να αλλάξει το καθεστώς του. Εκεί άλλοι αλλοδαποί εργάτες του είπαν ότι δεν είναι καλές οι συνθήκες ούτε και θα πληρώνεται 500 ευρώ τον μήνα όπως του υποσχέθηκαν γι’ αυτό και έφυγε για τη Λευκωσία. Ζήτησε τα χρήματά του πίσω αλλά του πρότειναν να τελέσει εικονικό γάμο αφού τους καταβάλει άλλες πέντε χιλιάδες ευρώ. 

 

Ο νεαρός κατέφυγε τελικά στις Αρχές για να διαπιστωθεί ότι έληξε η άδεια παραμονής του και τότε άρχισε η έρευνα της Αστυνομίας. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και εκφράζουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ παραλήφθηκαν από τα γραφεία τους διάφορα έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σφραγίδες. Από το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας στην εργασία, ενώ άλλοι τέσσερις αλλοδαποί δίνουν συνεντεύξεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα εμπορίας.