Πληροφορίες ότι η σορός ανήκει στην 8χρονη Εlena-Natalia



Πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε μέσα στη βαλίτσα η οποία ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κόκκινη Λίμνη, όπως ανέφερε σε δηλώσει του ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το πτώμα φέρεται να ανήκει στο 8χρονο κοριτσάκι Elena-Natalia Bunea, το οποίο είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του Livia Florentina Bunea και ο 35χρονος καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε ότι σκότωσε. 

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η σωρός της ανήλικης εντοπίστηκε ντυμένο μέσα στην ταξιδιωτική βαλίτσα. 

 

Η σωρός μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο νεκροτομείο, ενώ επιτόπια αυτοψία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. 

 

Χθες το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar είχε «σαρώσει» την Κόκκινη Λίμνη και κατέγραψε δεδομένα, των οποίων τα αποτελέσματα δόθηκαν σήμερα στις πέντε το πρωί. 

 

Σήμερα, οι έρευνες ξεκίνησαν με την ρομποτική κάμερα η οποία κατέγραψε τα δεδομένα στα συγκεκριμένα σημεία τα οποία «υπέδειξε» το Sonar και κρίθηκε αναγκαία η κατάδυση δύτη. 

 

Ο δύτης γύρω στις 15:10 καταδύθηκε στη λίμνη στην οποία ρίχθηκε δίχτυ και ανασύρθηκε η βαλίτσα θανάτου, η οποία είναι η δεύτερη που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής. 

O χειριστής του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος Multibeam Sonar είναι Ισπανός επαγγελματίας Υδρογράφος. Σε δηλώσεις του το Σάββατο (4/5) ο Αλεχάντρο Παλμέιρo, ανέφερε ότι το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια περίπτωση και η επιχείρηση είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. 

 

Εξάλλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας μίλησε ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και συγκεκριμένα στον News 24/7.  Ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι η χρήση του sonar, θα προσφέρει τη δυνατότητα, μέσω λέιζερ, να εντοπιστεί, αν υπάρχει πτώμα, στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ανασύρθηκε ένα τσιμεντομπλόκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή (5/5) ο 35χρονος καθ΄ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του γι άλλες οκτώ μέρες. 

Την Παρασκευή είχαν αναχώρησαν από το νησί οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard, που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες. Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

Η Κόκκινη Λίμνη, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου Ορέστη είχε μετατραπεί σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη  Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την  Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες. Την Κυριακή του Πάσχα είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την Κόκκινη Λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα όπου εντός υπήρχε μια σορόςπου εικάζεται ότι ανήκει στην 36χρονη  Livia Florentina Bunea.

Παράλληλα, την Παρασκευή ταυτοποιήθηκε με επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση διαδοχικών δολοφονιών γυναικών προκάλεσε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο. Την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο τερματισμός των υπηρεσιών του Αρχηγού, που τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη,ακολουθεί την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Σε επιστολή προς τον κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος επικαλείται τους λόγους που τον οδήγησαν στη "δυσάρεστη", όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση. 

Πηγή: sigmalive