«Πληγή» για τον τουρισμό της Κύπρου τα πισωγυρίσματα άλλων χωρών


Προβληματίζουν την Κύπρο τα «πισωγυρίσματα» που σημειώθηκαν σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες από την καλή επιδημιολογική εικόνα που είχαν, ξαφνικά τα «νούμερα» στους αριθμούς των κρουσμάτων από κορωνοϊό, αυξάνονται.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, o Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Πέρδιος, αυτή η κατάσταση θα μας επηρεάσει άμεσα καθώς πρόκειται για σημαντικές αγορές σε ότι αφορά τον τουρισμό μας. Ο κος Πέρδιος σημείωσε παράλληλα πως τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Είχαμε κάποια πισωγυρίσματα σε κάποιες αγορές στις οποίες βασιζόμασταν τώρα νωρίς μέσα στο καλοκαίρι άρα πρέπει να διασφαλιστεί αυτό, τουλάχιστον μέχρι τέλη Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει πιο «βαρβάτα» ο τουρισμός μας αλλά από εκεί και πέρα αυτή η στήριξη πρέπει να συνεχίσει –ίσως σε λιγότερο βαθμό φυσικά- μέχρι τέλη Οκτωβρίου, που κλείνει παραδοσιακά και ακολούθως θα πρέπει να μετρήσουμε τα κουκιά μας και να δούμε τι μέλη γενέσθαι και για το 2021..»

«Μουδιασμένος» ο τουρισμός τον Ιούλιο

Επιβεβαιώθηκε ο φόβος των αρμοδίων ότι τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στον τουρισμό, καθώς πολύς κόσμος είναι ακόμη «μουδιασμένος» από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού,

«Για τον Ιούλιο δεν μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά για διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα δυνατές αγορές του παρελθόντος όπως είναι η Βρετανία, η Ρωσία αλλά και η Σουηδία, καθώς φαίνεται να είναι εκτός παιχνιδιού, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα ίσως και τέλη Ιουλίου…Άλλες δυο σημαντικές αγορές στις οποίες βασανιζόμασταν για να ξεκινήσουμε νωρίς φέτος, η Γερμανία και το Ισραήλ, όπου είχαν πισωγύρισμα την περασμένη εβδομάδα.»

Πιο καλοί μήνες Αύγουστος- Σεπτέμβριος- Οκτώβριος

«Ο Αύγουστος με βάση το τι έχουμε ενώπιον μας αυτή τη στιγμή θα κινηθεί κάπως καλύτερα σίγουρα όχι σε περσινά επίπεδα. Αναμένουμε περίπου το 1/3 του τι είχαμε το 2019 για τον Αύγουστο και ακολούθως πιο καλά τα πράγματα τον Σεμπτέβριο και τον Οκτώβριο, νοουμένου ότι δεν θα υπάρχει νέο κύμα του ιού» αναφέρει ο κος Πέρδιος.