Πίττας: «Δεν ήταν εύκολο στην ΕΝΠ, επιστρέφω στο Κολόσσι»

Πήγε στο Παραλίμνι και στην ομάδα της ΕΝΠ με απώτερο σκοπό να πάρει λεπτά συμμετοχής και να επιστρέψει την επόμενη σεζόν στον Απόλλωνα. Ο λόγος για τον Ιωάννη Πίττα, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στην ΕΝΠ αλλά κατάφερε να αναδειχθεί και ως ο πρώτος Κύπριος σκόρερ του πρωταθλήματος (σκόραρε εννέα γκολ).

Ο Κύπριος διεθνής μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» και αναφέρθηκε στη «δραματική» νίκη επί της Αλκή (3-2), τα συναισθήματα του στο γκολ του Φυτανίδη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί στην ΕΝΠ.

Επιπρόσθετα, μίλησε για το μέλλον του και υπογράμμισε ότι επιστρέφει στο Κολόσσι για να ακολουθήσει την προετοιμασία του Απόλλωνα.

Για το πώς έζησε το παιχνίδι με την Αλκή: «Αυτό το παιχνίδι, δεν ξεκίνησε καλά για μας. Πιστεύω πως η προσέγγιση και πως λειτούργησε η ομάδα ήταν πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και σχεδόν στο τέλος του αγώνα και εκεί που ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε δεχθήκαμε το γκολ, ήταν σαν να κόπηκαν τα πόδια μας. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω, μετά ήρθε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Κοντράστ συναισθημάτων, ήταν απίστευτο την μία στιγμή ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία και την άλλη στην πρώτη».

Για τα συναισθήματα του μόλις σκόραρε ο Φυτανίδης: «Ένιωσα δικαίωση μόλις σκόραρε ο Φυτανίδης. Δεν ήξερα καν ποιος έβαλε το γκολ, δεν μπορούσα να καταλάβω. Ήταν κάτι το απίστευτο. Δεν ήταν για καρδιακούς το παιχνίδι. Απίστευτό, ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για πάντα. Θα μου μείνει αξέχαστο».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να πάει στην ΕΝΠ: «Είμαι φυσικά ικανοποιημένος και δικαιωμένος. Κανένας δεν μου έδωσε χρόνο όταν πήγα στην ΕΝΠ, πήρα όμως χρόνο δεν ήταν εύκολο και η χρονιά ήταν ιδανική για μένα και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Αυγουστή: «Ο Απόλλωνας με ενημέρωσε ότι θα πάω πίσω στο Κολόσσι. Μεγάλωσα, ωρίμασα και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω θέση στον Απόλλωνα. Θα δώσω ότι μπορώ στον Απόλλωνα».

Για το ότι είναι ο πρώτος Κύπριος σκόρερ: «Είναι σημαντικό αλλά δεν μου λέει και πολλά αυτό εμένα. Έχω πολλά στο μυαλό μου και θέλω να πετύχω πολλά».


Πηγή: goal.philenews