Πινακίδες και στα ελληνικά στην περίκλειστη Αμμόχωστο (photos)


Όλα δείχνουν πως οι Βαρωσιώτες αλλά και όλοι οι Ελληνοκύπριοι την ερχόμενη Κυριακή θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με προκλητικές εικόνες από την κατεχομένη Αμμόχωστο. Οι προετοιμασίες για το πικνίκ προς τιμή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου είναι πυρετώδεις. Στολίζουν με φυτά τα πεζοδρόμια και τους κυκλικούς κόμβους που δημιούργησαν, καθαρίζουν και στρώνουν άσφαλτο τους δρόμους που οδηγούν στην παραλία.


Ενδεικτικά τα όσα καταγράφει ο φωτογραφικός φακός της φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Κάτιας Χριστοδούλου. Οι πινακίδες έχουν πλέον και ελληνικά, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως τον προάγγελο της παράνομης μετατροπής της περίκλειστης πόλης σε «θεματικό πάρκο» για όσους Ελληνοκύπριους αντέχουν να αντικρίσουν την παρέμβαση στην περίκλειστη πόλη που κάποτε αποτελούσε φάρο της λύσης του κυπριακού. Μέχρι και ωράριο λειτουργίας φαίνεται πως θα υπάρχει από τώρα και στο εξής, με τις πινακίδες να λένε ότι οι επισκέπτες μπορούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 17.00 να περπατούν στους δρόμους της πόλης.

Ενόψει της άφιξης του Σουλτάνου για τα προκλητικά πανηγύρια με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να τον υποδεχθούν.

Το λεγόμενο «υπουργείο μεταφορών» ανακοίνωσε μάλιστα ότι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ για να εξυπηρετήσει την παράνομη πτήση του Ερντογάν προς τα κατεχόμενα.


ΠΗΓΗ: alphanews.Live