Πιλότος διέλυσε την ISIS ορμώμενος από την Κύπρο - Ειδικό βραβείο

Ένας Βρετανός πιλότος των Βρετανικών Βάσεων τιμήθηκε με ειδικό μεταλλείο για τη συμμετοχή του σε μια επικίνδυνη αποστολή εννέα ωρών, κατά την οποία διέλυσε με ένα κτύπημα τέσσερα φορτηγά του ISIS φορτωμένα με βόμβες στη Συρία.

 

Πρόκειται για τον Thomas Hansford, ο οποίος κατά την πρώτη του αποστολή ως αρχηγός πτήσεων επιχείρησε κατά του ISIS ενόσω πάλευε με μια καταιγίδα, ένα μίλι μακριά από τον στόχο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια εναέριας περιπολίας πάνω από την πόλη  Hawijah της Συρίας, κοντά στα ιρανικά σύνορα.

Σε κάποιο σημείο της περιπολίας εντόπισε τέσσερα φορτηγά του ISIS, τα οποία χρησίμευσαν ως «παγίδες» στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Τότε ο πιλότος των Βρετανικών Βάσεων έριξε τέσσερις βόμβες και εξουδετέρωσε τους στόχους του και επέστρεψε μετά από εννέα ώρες στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.  

Μιλώντας στην DailyMail ανέφερε ότι νιώθει πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο βραβείο.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου οι Βρετανικές Βάσεις χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές για κτυπήματα σε στόχους του ISIS. Επίσης, δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου και έπληξαν με πυραύλους Storm Shadow εγκατάσταση του συριακού καθεστώτος που συνδεόταν, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΑΜ, με χημικά όπλα 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χομς.

Flight Lieutenant Thomas Hansford Royal Air Force Typhoon pilot received the coveted award

A highly accurate weapon that provides the RAF's strike force with a state-of-the-art precision guided bombing capability

Flight Lieutenant Thomas Hansford of the Royal Air Force was awarded DFC distinguished Flying Cross (pictured)