Πιθανή η σύλληψη του Σλοβάκου πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας –Φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα κατά Ροδοθέου

Σοβαρό ενδεχόμενο σύλληψης του πρωταθλητή πυγμαχίας από τη Σλοβακία, Dydi Rudolf, ο οποίος καταζητείται για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν μετά και τη σύλληψη του Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Rudolf φέρεται κι αυτός να είχε μεταβεί στα κατεχόμενα μετά την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Ροδοθέου.

Η δικοινοτική ομάδα για το έγκλημα αντάλλασε πληροφορίες το τελευταίο διάστημα για τον 40χρονο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως «Σήφη», και λόγω αυτής της συνεργασίας προέκυψε η σύλληψή του το βράδυ της Τετάρτης (09/01) στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η δικοινοτική ομάδα φέρεται να συνεργάζεται και στην υπόθεση του Dydi Rudolf, ο οποίος στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, φέροντας το όνομα Balazov Miroslav. Φέρεται κι αυτό λίγο μετά την απόπειρα κατά του Ροδοθέου να μετέβει στα κατεχόμενα.

Ο Rudolf, όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, καταζητείται για σοβαρές υποθέσεις στην πατρίδα του.

Πρόκειται ένα άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Υπήρξε κορυφαίος πυγμάχος που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997 (Βουδαπέστη), ενώ πέντε χρόνια αργότερα ανέβηκε στο βάθρο (πάλι 3ος) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. Αργότερα, ο Ρούντολφ κι αφού απέτυχε να συμμετάσχει σε Ολυμπιάδα, ασχολήθηκε με το… έγκλημα στην πατρίδα του, όπου αντιμετωπίζει σωρεία υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως σημειώσαμε, ο Ρούντολφ αντιμετώπισε αρκετές υποθέσεις στην πατρίδα του στη Σλοβακία, ενώ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μ.Μ.Ε. της χώρας, καθώς ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω των διακρίσεών του στην πυγμαχία.

Το όνομα του επί συναπτά έτη πρωταθλητή Σλοβακίας στο μποξ, έχει εμπλακεί ακόμα και σε υπόθεση που είχε να κάνει με εμπόριο όπλων, ενώ έχει κρατηθεί και ως υπόδικος (βλ. κύρια φωτογραφία). Μάλιστα, όπως διαβάσαμε σε ένα δημοσίευμα, αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι και για 13 χρόνια.

Παραθέτουμε κάποια από τα αδικήματα που διερευνήθηκαν σε βάρος του:
• Οπλοκατοχή
• Εμπορία όπλων
• Πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης
• Απόσπαση περιουσίας δια της βίας
• Ξυλοδαρμό

 


ΠΗΓΗ:toThemaonline.com