«Πήρε εξιτήριο το 5μηνο βρέφος–



Στην αγκαλιά του «Hope For Children», βρίσκεται πλέον το 5μηνο βρέφος, καθώς έλαβε εξιτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβαση του στις «Τομές Στα Γεγονότα», ο  εκτελεστικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρεάς Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει έντονος ερεθισμός στην ευαίσθητή περιοχή του βρέφους, όχι όμως αιμορραγία και βαθύς τραυματισμός.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η επιστημοσύνη για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε και αν όντως υπήρξε κακοποίηση ή αν ο ερεθισμός προκλήθηκε για παράδειγμα από βαθύ καθαρισμό της περιοχής ο κ. Νεοφύτου απάντησε θετικά.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, διατύπωσε τη θέση ότι τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να καταλήγουν στα δελτία ειδήσεων αλλά να περιορίζονται στον ιατρικό έλεγχο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το βρέφος βρέθηκε στα εξωτερικά ιατρεία για να εμβολιαστεί.

Ακολούθως εξετάστηκε από παιδίατρο η οποία διαπίστωσε ερεθισμό στα γεννητικά όργανα.

Στη συνέχεια με την υπόνοια ύπαρξης κακοποίησης ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες ούτως ώστε μια πολυθεματική ομάδα να εξετάσει το παιδί κάτι το οποίο και έγινε.

Για την προστασία του παιδιού, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, το παιδί εισήχθη στο Μακαρείο και ειδοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και η Αστυνομία.

Εξάλλου, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σχολιάζοντας την είδηση που συγκλόνισε την Κύπρο, για το πεντάμηνο βρέφος στο οποίο διαγνώστηκε ρήξη παρθενικού υμένα δήλωσε: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, πλην αυτό του βιασμού». 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο SigmaLive αλλά και στο ΣΙΓΜΑ ο Βοηθός Δ/ντης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό.

 

Εντωμεταξύ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξέδωσε σήμερα (20/2) διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον άντρα, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πεντάμηνου βρέφους.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Προέδρου του Συμβούλιο ουλίου «Φωνή» Αναστασίας Παπαδοπούλου στο SigmaLive για την είδηση – σοκ, που αφορά ρήξη παρθενικού υμένα σε 5μηνο βρέφος. Η κ.Παπαδοπούλου κληθείσα να σχολιάσει το περιστατικό ανέφερε ότι δυστυχώς, δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο θέμα ήταν και στα ελλαδικά Μέσα η συγκλονιστική είδηση για βιασμό 5μηνου βρέφους, που ήρθε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή:sigmalive