«Πεσμένη» η τουριστική βιομηχανία Ιούνιο-Ιούλιο στην Επ. Αμμοχώστου – Καλύτεροι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος

Kαλύτερους μήνες για την τουριστική βιομηχανία θεωρεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο ανασκόπησε σε πρόσφατη συνεδρία του την πορεία του τουρισμού κατά το 2018 και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, έγινε ανασκόπηση και αξιολόγηση της τουριστικής κίνησης για τους μήνες Μάϊο, Ιούνιο και Ιούλιο αλλά και τις κρατήσεις των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που είχε ενώπιον του, το Διοικητικό Συμβούλιο των ξενοδόχων «διαπίστωσε ότι οι πληρότητες κατά τον μήνα Ιούνιο ήταν αρκετά ικανοποιητικές με ελαφρά μείωση σε σχέση με πέρυσι. Ο Ιούλιος ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο της τάξης του 15% αλλά δείχνει να ανακάμπτει όσο προχωρεί προς το τέλος του μήνα, ενώ ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ασχολήθηκε και με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού, εξέφρασε «την απόλυτη ικανοποίηση του» και σημείωσε πως «η απόφαση αυτή θα βοηθήσει και θα συμβάλει στην ανοδική πορεία του τουρισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΞΕ εξέφρασε τη πεποίθηση και «αναμένει ότι ο διορισμός του Υφυπουργού θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τουρισμού μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Σώματος έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις και διαπιστώθηκε επίσης ότι η κατασκευή γηπέδου γκολφ στη περιοχή θα βοηθήσει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάτι που θα σημαίνει απάβλυνση του προβλήματος της εποχικής ανεργίας και προσφορά εργασίας σε δεκάδες επιχειρήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρει ότι συζήτησε ακόμα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μεταξύ των οποίων ηχορύπανση, οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες, οι κλοπές στις παραλίες, η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και η ασφάλεια στους δρόμους και αποφάσισε όπως αποταθεί και ενημερώσει τους αρμόδιους Φορείς και Αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ