Περπάτησε από την Αγία Νάπα μέχρι τη Λεμεσό συνοδεύοντας άτομο ΑΜΕΑ


Τρείς μήνες μετά τον 2ο υπερμαραθώνιο αγάπης και προσφοράς "Τρέχω για ένα όνειρο, εκπληρώνω μιια ευχή", ο αθλητής Ειρηναίος Ηλία που συγκίνησε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία συμμετέχοντας στον αγώνα συνοδεύοντας ένα κορίτσι σε αναπηρικό καροτσάκι, άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και μίλησε για την αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής. 

Σκοπός του μαραθωνίου που διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου ‘’'Ενα Όνειρο Μια Ευχή" και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με σύνθημα "Όλοι μαζί μπορούμε", αφού συμμετείχαν άτομα ΑΜΕΑ. Συγκεκριμένα, δρομείς της ομάδας «Δικαίωμα Ζωής" ξεκίνησαν από την Αγία Νάπα μαζί με άτομα ΑΜΕΑ, τρέχοντας την απόσταση των 117χιλ. με συγκεκριμένο στόχο να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα, τα οποία θα διατεθούν, μέσω του Συνδέσμου, για τη δημιουργία ξεχωριστής χειρουργικής μονάδας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Οι δρομείς τερμάτισαν στην παραλία μπροστά από το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από Πάφο, Λάρνακα, Λευκωσία και Τρόοδος.

Για την εθελοντική του δράση, ο Ειρηναίος Ηλία τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, καθώς κατά τη συμμετοχή του στον μαραθώνιο υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

"Το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου και περισσότερο γιατί το χάρηκε αυτό το κορίτσι που είναι παράδειγμα για όλους μας γιατί παρ' όλες τις δυσκολίες που είχε, κάθισε για πολλές ώρες στο καροτσάκι γιατί ήταν μία δύσκολη διαδρομή, είχε αέρα, είχε βροχές. Μόνο που την βλέπαμε και ήταν τόσο δυνατή, μας εμψύχωνε και γινόμασταν εμείς ποιό δυνατοί."



Πηγή: alphanews.live