Περνέρα: Πυροβόλησαν πέντε γάτες με οπλότοξο - Η καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα, «τουλάχιστον 5 γάτες πυροβολήθηκαν με οπλότοξο (Βαλλίστρα) από τις οποίες η μία πέθανε 3 διασώθηκαν και ακόμα μία γίνεται προσπάθεια για τον εγκλωβισμό της από εθελοντές διασώστες. Το μακάβριο αυτό γεγονός ξεκίνησε από το Σάββατο 25/2/23 μέχρι και την Δευτέρα της Καθαράς στην περιοχή Περνέρα – Παραλίμνι. Τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές αντιμετώπισαν αυτή την θλιβερή κατάσταση».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην αστυνομία Παραλιμνίου, έγιναν επισκέψεις στην περιοχή και κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους τουρίστες οι οποίοι κατά την διάρκεια των διακοπών τους φρόντισαν και σίτιζαν γάτες στην περιοχή που διέμεναν. «Το σοκαριστικό αυτό γεγονός το κατέγραψαν οι τουρίστες μέσα απο φωτογραφίες που εστάλησαν στο Κόμμα για τα Ζώα όπως επίσης και σχετική και λεπτομερή γραπτή ενημέρωση μας».

Όπως προστίθεται, «από το φωτογραφικό υλικό και την μαρτυρία φαίνεται καθαρά η τραγική κατάσταση που περιήλθαν αυτά τα αθώα τα ζώα που σε τίποτα δεν έφταιξαν και πιο συγκεκριμένα μια από τις γάτες πυροβολήθηκε με οπλότοξο όπου εκσφενδονίζει βελάκι μεταλλικό και πιο συγκεκριμένα από αλουμίνιο. Το βελάκι διαπέρασε το κεφάλι του γάτου από την μια άκρη στην άλλη και το μήκος στα βελάκια είναι από 45εκ μέχρι και 55εκ. Τονίζουμε και πάλι ότι η κατοχή και η χρήση πυροβόλων ή μη πυροβόλων όπλων ρυθμίζονται από την σχετική νομοθεσία (113(Ι)2004 και οι ποινές 2 χρόνια φυλάκιση ή 5χιλ ευρώ ή και τα δύο».

Πέραν από το τραγικό συμβάν είναι και η κακή πλέον εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω. «Εάν πράγματι χρειαζόμαστε και τουρισμό τότε ας προσέξουμε να είμαστε περισσότερο ανθρωπιστές και να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι βάρβαρες, εγκληματικές και άνομες πράξεις ενάντια στα αθώα τα ζώα. Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου καλεί τον αρχηγό αστυνομίας και τις υπηρεσίες του κράτους όπως άμεσα διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση και εάν και εφόσον στοιχειοθετηθεί ποινικά η υπόθεση τότε οι ίσως ένοχοι να οδηγηθούν εκει και όπως τους αξίζει».