Περνέρα: Άλλαξαν λαμπτήρες σε παραλία μετά από ελαφριά ηλεκτροπληξία

Σε όλα τα δέοντα μέτρα προέβη ο Δήμος Παραλιμνίου μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας από πολίτη ότι αυτός και το μικρό παιδί του, υπέστησαν ελαφριά ηλεκτροπληξία, όταν το παιδί κάθησε στο περιτοίχισμα του παραλιακού πεζόδρομου στην παραλία «Φιλοξένια» (περιοχή Περνέρας). Συγκεκριμένα, το παιδί είχε καθήσει στο περιτοίχισμα, στο οποίο υπήρχε εντοιχισμένο φωτιστικό νυχτερινού φωτισμού. Ο πολίτης, με σχετική ανάρτησή του, είχε καταγγείλει επίσης τον δήμο, αλλά και την Αστυνομία, για ολιγωρία ως προς την εξέταση του παραπόνου του, (το οποίο αρχικά υποβλήθηκε στην Αστυνομία).

Σχολιάζοντας το θέμα ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ζήτησε από την ΑΗΚ, να προβεί σε εξέταση στο συγκεκριμένο δίκτυο φωτισμού στον πεζόδρομο της παραλίας «Φιλοξενία» και ενημερώθηκε αρμοδίως ότι δεν διεφάνη να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και κυρίως απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας, που θα δημιουργούσε συνθήκες ηλεκτροπληξίας.  Αλλά ακόμα και αν υπήρχε απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας, τόνισε, το σύστημα είναι ρυθμισμένο ώστε αυτόματα να τίθεται εκτός λειτουργίας σε τέτοια περίπτωση.

Παρά ταύτα, τόνισε ο Θεόδωρος Πυρίλλης δόθηκαν από προχθές οδηγίες στον Ηλεκτρολόγο του δήμου να αντικαταστήσει όλους τους εντοιχισμένους μηχανισμούς φωτισμούς με καινούργιους, ώστε να διασκεδασθεί και το παραμικρό ίχνος ανησυχίας. 

Αναφορικά με το παράπονο του πολίτη ότι ο δήμος άργησε να ανταποκριθεί στο παράπονο του, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι, στην πραγματικότητα, αυτός είχε κληθεί με μήνυμα κάτω από την ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δώσει το τηλέφωνο του για να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Ωστόσο, υποστήριξε, ο πολίτης φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα εγκαίρως. Όταν το είδε και ανταποκρίθηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, τότε ο ίδιος ο δήμαρχος (χθες το πρωί) επικοινώνησε και συνομίλησε μαζί του για το περιστατικό. Καταλήγοντας ο κ. Πυρίλλης ανέφερε πως αποκόμισε την εντύπωση από τον πολίτη ότι είναι ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή από τις ενέργειες του δήμου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η παραλία «Φιλοξενία» και όλες οι υπόλοιπες παραλίες στον Πρωταρά και Κάππαρη, είναι απολύτως ασφαλείς και ελέγχονται συνεχώς για το σκοπό αυτό, από το εντεταλμένο προσωπικό του Δήμου. 

Πάντως, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το συμβάν δυνατό να οφείλεται σε κάποιου είδους παρενέργεια στατικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου το οποίο αν και δίνει κάποιες φορές την αίσθηση ηλεκτροπληξίας, εντούτοις πόρρω απέχει από κάτι τέτοιο.  


ΠΗΓΗ:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ