Περνέρα: 103 οι μετανάστες - Επτά παιδιά


Έφθασε το πλοιάριο με τους μετανάστες στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Γεωργίου στο Golden Coast, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την καταμέτρηση που έγινε στο πλοιάριο βρίσκονταν 103 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά.


Οι Αρχές άρχισαν την ταυτοποίηση των στοιχείων των μεταναστών, ενώ αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον ανάμεσα τους βρίσκεται και ο διακινητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοιάριο με τους μετανάστες που εντοπίστηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έφθασε στον Πρωταρα από την Τουρκία.

Μετά την διερεύνηση των στοιχείων των μεταναστών, αναμένεται να τους δοθεί η ανάλογη βοήθεια και να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενείας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η χώρα ή οι χώρες καταγωγής τους, ωστόσο πιθανολογειται οτι πρόκειται για Σύρους.

Σημειώνεται ότι στη περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, της Πολιτικής Άμυνας και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου.

Να πούμε επίσης ότι η Αστυνομία προβαίνει σε σωματικό έλεγχο στους μετανάστες, ενώ με την ολοκλήρωση τησ διαδικασίας τους προσφέρεται φαγητό. 

Λευτέρης Ττάκκας