Αντρέας Γεωργίου: Τι λέει για τους ηθοποιούς που βρίσκει από το Instagram


Αντρέας Γεωργίου: Απαντά στο «γιατί αυτός;» για την παρουσίαση του #XFactorGR, δίνει spoiler για τον Νικήτα αλλά και για το τέλος της φετινής σεζόν στη "Γη της ελιάς"

Λίγο πριν εμφανιστεί στο talent show απαντά σε όλα

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» και στις Ερη Βαρδάκη και  Ελένη Κωνσταντάτου μίλησε ο Αντρέας Γεωργίου.

Σε λίγες ημέρες θα μας συστηθεί ως παρουσιαστής του Χ Factor ενώ σκηνοθετεί και τη «Γη της ελιάς» αλλά και το Night Out με παρουσιαστή τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Στο παρελθόν είχατε δεχτεί αντίστοιχες προτάσεις;

Ναι αλλά αισθανόμουν ότι δεν ήταν τότε η κατάλληλη στιγμή. Τώρα αισθάνομαι πιο ώριμος, πιο ικανός να αναλάβω ένα τέτοιο project φυσικά με τη βοήθεια όλης της ομάδας.

Την κριτική τη φοβάστε;

Ανυπομονώ και για αυτό. Ποτέ δεν με έριξε η κακή κριτική. Ξέρω ότι θα υπάρξει και είναι φυσικό να υπάρξει. Είναι κάτι καινούργιο αυτό που αναλαμβάνω. Και λάθη θα κάνω και στον αέρα θα γίνουν διάφορα, είμαι σίγουρος. Η κριτική είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Τα διαβάζω όλα ειδικά στην αρχή μιας δουλειάς.

Δεν ήταν λίγοι που αναρωτήθηκαν “Γιατί ο Γεωργίου; Υπάρχουν τόσοι παρουσιαστές με εμπειρία”. Τι απαντάτε;

Το X Factor όπως έχει στηθεί είναι μια καινούργια τηλεοπτική πρόταση και η κριτική επιτροπή είναι μια νέα πρόταση. Συνεπώς, ακόμα και αν δεν ήμουν εγώ στην παρουσίαση και ήταν κάποιος που δεν έχουμε ξαναδεί θα σκεπτόμουν “Ωραίο, είναι κάτι καινούργιο”.

«Αν υπήρχε το στοιχείο του εγκλεισμού δεν θα το συζητούσα καν. Έχω δει ανθρώπους να εκτίθενται ανεπανόρθωτα σε τέτοια παιχνίδια και είναι ένα είδος που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Δεν θα το έκανα ποτέ» αναφέρει.

Η «Γη της ελιάς» και οι ηθοποιοί που βρίσκει στο Instagram

Μιλώντας για τη φετινή επιτυχία της σειράς που σκηνοθετεί στο Μega αλλά και τον ανταγωνισμό με τα ριάλιτι λέει:

«Το ευχάριστο είναι ότι φέτος υπάρχει ποικιλία για τον τηλεθεατή. Από ό,τι φαίνεται έχει μοιραστεί η πίτα και λίγο πολύ είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Φέτος νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα η χρονιά της μυθοπλασίας και θα δούμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένη».

Θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν;

«Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ναι, θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Έχουμε ένα πολύ ανατρεπτικό φινάλε για φέτος που θα συμμετέχει όλο το καστ.

Όμως για να μην υπάρξουν διαρροές,  θα κρατήσουμε αυτές τις τελευταίες σκηνές ως επτασφράγιστο μυστικό, ακόμα και για τους ηθοποιούς».

Μιλώντας για το γεγονός ότι πολλές φορές αντλεί ηθοποιούς από το Ιnstagram είπε:

«Προέκυψε από μία ανάγκη: να βρω καινούργια πρόσωπα. Δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα ως εταιρεία (σ.σ. Make it productions) να κάνουμε πράγματα με ευκολία. Έπρεπε λοιπόν να το κάνω μόνος μου. Οπότε επειδή ο λογαριασμός μου είχε πάει πολύ καλά μπορούσα να αναρτήσω μια ανακοίνωση ότι ψάχνω ηθοποιούς.

Θα σας εκμυστηρευτώ όμως κάτι. Ένα από τα σχόλια που έχω δεχθεί είναι “Τι περιμένεις όταν ψάχνεις ηθοποιούς από το Instagram;”. Πράγματα αυτό φέρει έναν βαθμό αλήθειας.

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος. Τα δύο τελευταία χρόνια  έχω δημιουργήσει με τους συνεργάτες μου μία πλατφόρμα που  απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και συνεργεία. Σύντομα θα ανέβει και θα μπορούν να αναρτούν ένα προφίλ με δείγμα δουλειάς ώστε να μπορούν άνθρωποι του χώρου να τους ανακαλύψουν.

Πλέον προσπαθώ να καταργήσω την αναζήτηση ηθοποιών μέσω Instagram».

Παράλληλα, μιλώντας για τον ρόλο του «Νικήτα» που ενσαρκώνει ο Βασίλης Αθανασόπουλος επιβεβαίωσε έμμεσα τα spoilers που αναφέρουν ότι ο νέος αγαπημένος της Μυρτάλης πεθαίνει:

«Έψαχνα έναν ηθοποιό για τον ρόλο του Νικήτα. Είδα πάρα πολύ κόσμο, επαγγελματίες ηθοποιούς και μη. Είχα την τύχη να δουλέψω τελικά με τον Βασίλη Αθανασόπουλο που είναι εκπληκτικός ηθοποιός και λυπάμαι που δεν θα είναι μόνιμος ο ρόλος του στη σειρά» είπε χαρακτηριστικά ενώ προανήγγειλε μεγάλο casting για τη «Γη της ελιάς».

Η προσωπική εξομολόγηση για τις κρίσεις πανικού και την προσωπική του ζωή

«Νομίζω για πρώτη φορά είμαι στη φάση που αρχίζω να σκέπτομαι και την προσωπική μου ζωή.

Θυμάμαι ότι πάντα έλεγα πως μέχρι τα 40 θέλω να τα δώσω όλα στη δουλειά και όταν τα κλείσω να δω λίγο και τον Αντρέα.

Θέλω να κάνω περισσότερο focus στην προσωπική μου ζωή. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο αλλά σίγουρα δεν θέλω να φύγω από τη ζωή χωρίς να έχω βιώσει την πατρότητα. Έλεγα πάντα ότι ανεξάρτητα από το αν θα αποκτήσω βιολογικά παιδιά θα ήθελα να υιοθετήσω και ένα».

Για την κρίση ηλικίας που πέρασε στα 36 του είπε:

«Με κατέκλυζε ένα αίσθημα ματαιότητας. Πάθαινα κρίσεις πανικού και δεν ήθελα πώς να το αντιμετωπίσω. Σε αυτήν την καμπή της ζωής μου με στήριξε σε μεγάλο βαθμό η Βάνα Δημητρίου. Οι κρίσεις πανικού έρχονταν σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όταν έδυε ο ήλιος.

Τελικά συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό συνδεόταν με τον θάνατο της μητέρας μου. Είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών. Εγώ υποσυνείδητα μάλλον είχα βάλει στο μυαλό μου ότι η ζωή τελειώνει εκεί, στα 36».