Περδίος: Υπάρχει διάθεση να δοθούν καλά πακέτα από τα ξενοδοχεία


Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Αγίας Νάπας, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για να προσελκύσει η Κύπρο σημαντικό αριθμό τουριστών τη φετινή χρονιά.

Χαρακτήρισε θαρραλέους όλους όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν τη φετινή χρονιά, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι ενιαίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα δώσει την αυτοπεποίθηση σε κάποιο να ταξιδέψει φέτος.

«Οικογένειες με μικρά παιδιά, είναι από τους τελευταίους που θα ταξιδέψουν φέτος. Υπάρχει επίσης οικονομική αβεβαιότητα καθώς όλες οι χώρες είναι ύφεση και δεν ξέρουμε πότε θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν», είπε.

Μιλώντας για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης για προσέλκυση τουριστών ανέφερε πως άρχισε εδώ και μήνες και θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες.

«Το μάρκετινγκ διαφέρει σε σύγκριση με προηγουμένως. Δεν προβάλλουμε πλέον το καλό μας φαγητό, ούτε τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά το πόσο ασφαλής προορισμός είμαστε», ανέφερε.

Ανέφερε πάντως πως υπάρχει φέτος ευκαιρία η Κύπρος να προσελκύσει τουρίστες από άλλους προορισμούς όπως Γερμανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία και Γαλλία.

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει την τιμολογιακή πολιτικών των Κύπριων ξενοδόχων απαντώντας διπλωματικά.

«Είναι καλά να μην γενικεύουμε το θέμα των τιμών των ξενοδοχείων στην Κύπρο. Έχω ακούσει και ευχαριστημένους και δυσαρεστημένους καταναλωτές. Υπάρχει η διάθεση να δοθούν καλές τιμές για την εγχώρια αγορά. Πολλοί ξενοδόχοι δεν έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις σε σχέση με την τιμολόγηση της φετινής χρονιάς. Νιώθω όμως ότι υπάρχει διάθεση να γίνουν καλά πακέτα», κατέληξε.

Στην διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Ζαννέτος οι οπο