Περδίος: Συμφωνία με πράκτορα για έλευση Βρετανών τουριστών


Συμφωνία με τουριστικό πράκτορα από τη Βρετανία ο οποίος από τις 17 Αυγούστου, ξεκινά τα οργανωμένα ταξίδια προς την Κύπρο, έκλεισε το υφυπουργείο τουρισμού, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Σάββα Περδίο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Περδίος απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες μετά από επιθυμία του τουριστικού πράκτορα.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας και καμπάνιας του υφυπουργείου τουρισμού και ότι έκλεισε στη βάση του πρωτοκόλλου.

Δηλαδή, η Βρετανία παραμένει στη Β κατηγορία και ως εκ τούτου οι βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να προσκομίζουν μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να γίνει 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Όπως ανέφερε, «η καμπάνια του υφυπουργείου μέσω του διαδικτύου στόχευε συνολικά σε 32 εκ. πολιτών, ενώ αυτοί που είδαν τελικά την καμπάνια ανήλθαν στα 11 εκ.».

Ο υπουργός χαρακτήρισε πετυχημένη τη συγκεκριμένη καμπάνια του υφυπουργείου, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το Φθινόπωρο.

Απαντώντας σε ερώτηση παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής όσοι έρχονται από τη Βρετανία δεν καταλήγουν στα ξενοδοχεία, διότι ενδεχομένως να μην είναι όλοι τουρίστες και ένα μεγάλο ποσοστό να έχουν δικές τους κατοικίες, άλλοι να έχουν συγγενείς ενώ άλλοι, να διαμένουν σε ιδιωτικές επαύλεις.