Περδίος: Πότε θα ανοίξει η Κυβέρνηση τις αγορές της Αγγλίας και της Ρωσίας



"Δεν πρόκειται η Κυπρος να βάλει οτιδήποτε άλλο πάνω από τη δημόσια Υγεία όσο κι αν με πονάει αυτό που λέω και αντιλαμβανόμενος πλήρως τι θα πει αυτό για τις τουριστικές επιχειρήσεις", ανέφερε ο Υφ. Τουρισμού (στη σημερινή διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Νεολαία Κύπρου και ο Δήμος Αγίας Νάπας) , στο ερώτημα που τέθηκε για το πότε η Κύπρος θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες από Ρωσία και Αγλλία.

Συνεχίζοντας ο κ. Περδίος τόνισε με έμφαση ότι "αν αυτές οι δύο χώρες δεν ελέγξουν την πανδημία δεν πρόκειται η Κυβέρνηση να δεχτεί τουρίστες από εκεί, όσο επώδυνο και αν είναι για την οικονομία του τόπου".

"Ωστόσο" συνεχίζει" τα πράγματα αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη και δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Επίσης η Ε.Ε αναμένεται να δώσει οδηγία που να λέει ότι πολίτες χωρών που δεν υπάγονται στην Ευρώπη θα απογορεύεται να ταξιδέψουν". 

Ερωτηθείς για την επόμενη σεζόν, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι" οι κρατήσεις για το 2021 είναι απίστευτα καλές! Η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι πολύ καλή για τον τουρισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φτάσουμε στους αριθμούς του 2019. Για να επανέλθουμε σε εκείνους τους αριθμούς θα πρέπει να περάσουν 2-3 χρόνια."

neAmmochostos