Πέρασε και πάνω από την Κύπρο ο κινέζικος πύραυλος (pic)

Πάνω από την Κύπρο πέρασε ο κινέζικος πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και βρισκόταν εκτός ελέγχου και σήμερα το πρωί απομεινάρια του έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τη σελίδα στο Facebook Cyprus from Air, «ο κινέζικος πύραυλος ήταν πιστός στο ραντεβού του νότια στον ορίζοντα της Κύπρου. Στο κέντρο η φωτογραφία που βγάλαμε. Ήταν πολύ δύσκολος να φωτογραφηθεί, αν γνώριζες όμως που να κοιτάξεις μπορούσες να τον δεις με γυμνό μάτι».


Σημειώνεται ότι, το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης. Συγκεκριμένα, τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

.

ΠΗΓΗ: reporter.com.cy