Πεντακόσιες πτήσεις την εβδομάδα μετά τα μέσα Ιουλίου


Εξακόσιες χιλιάδες αφίξεις επιβατών στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, προβλέπει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Μιλώντας στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 10-12 πτήσεις ημερησίως στη Λάρνακα και 2-3 πτήσεις στην Πάφο. Ο κύριος Καρούσος είπε ότι μετά τα μέσα Ιουλίου ο προγραμματισμός είναι για 500 πτήσεις την εβδομάδα από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, ωστόσο αρκετές εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες που δεν είναι μέχρι στιγμής ταξινομημένες σε κατηγορία Α ή Β δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει τις πτήσεις τους. 

"Από μέσα Ιουλίου και μετά αναμένουμε ο αριθμός να τριπλασιαστεί και ακόμη πιο πολύ μέσα στον Αύγουσο. Όλα εξαρτώνται από την ταξινόμηση όμως. Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά θέλουμε να είναι αποτελεσματικό το άνοιγμα των αεροδρομίων για να μην έχουμε πισωγύρισμα."


Η Ανώτερη Διευθύντρια της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα δύο αεροδρόμια μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς και αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης. 

"Είναι αισιόδοξο ότι από την δεύτερη φάση το Σάββατο, υπάρχει αυξημένη κίνηση. Υπάρχουν εταιρείες που μπαίνουν συνέχεια από Γερμανία, Ελβετία και άλλες χώρες"



Πηγή:alphanews.Live