Πενς: Ο Τραμπ ουδέποτε στήριξε το WikiLeaksΟι ενθουσιώδεις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πληροφορίες του WikiLeaks για την Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι υποστηρίζει αυτόν τον ιστότοπο, διαβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

 

Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα: "Δεν ξέρω τίποτα για το WikiLeaks, δεν είναι δουλειά μου", είπε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Το 2016, όμως, όταν ο ιστότοπος δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από τον Τζον Ποντέστα, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι "λατρεύει το WikiLeaks".

 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Πενς υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν "σε καμία περίπτωση έκφραση υποστήριξης σε έναν οργανισμό που σήμερα καταλαβαίνουμε ότι συνέβαλλε στην διαρροή πληροφοριών που είχαν χαρακτηριστεί αμυντικά απόρρητα από τις ΗΠΑ".

 

Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για την δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν την δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ