Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας


Ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας της μικρής Τζωρτζίνας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αντ. Ελευθεριάδου, ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες ώρες να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης. 

Η υπόθεση αφορά μόνο στο θάνατο της μικρής Τζωρτζινας, για τον οποίο η δικογραφία βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές των Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεννοηθούν με αυτή οι δικογραφίες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτές η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα την έγκριτη ιστοσελίδα "NEWS 24/7", μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η μάνα των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα προσήχθη και οδηγείται στην Ασφάλεια Αττικής για να εξεταστεί και από εκεί στην Εισαγγελέα, η οποία διέταξε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Καθώς όλα δείχνουν, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Τζωρτζίνα, φανέρωσαν ότι στον οργανισμό της υπήρχε συγκέντρωση αναισθητικού φαρμάκου (κεταμίνη) που δεν δικαιολογείται η χορήγησή του από τις νοσηλείες που είχαν προηγηθεί στα νοσοκομεία απ’ όπου πέρασε και έτσι πλέον οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των ελλαδικών Μέσων, η απόφαση της εισαγγελέως ήρθε μετά από πληροφόρησή της από την ΜΚΟ «Κλίμακα», ότι η μάνα των τριών παιδιών εξέφρασε πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η ουσία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που είχαν δώσει οι γιατροί.

Τη Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Για "εγκληματική δράση" κάνει πάντως λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: "Μιλάμε για μια ισχυρή πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια από κάποιο εξωγενή παράγοντα. Με το πέρας των αποτελεσμάτων και την έκθεση του ιατροδικαστή θα έχουμε και την ακριβή αιτία θανάτου που για να τρέχουν αυτές οι εξελίξεις, μιλάμε για μια εγκληματική ενέργεια".