ΠΑΣΥΞΕ: Εμβολιασμός προσωπικού ή τεστ ανά 72 ώρες


Με κατεπείγουσα έκκληση του, ο ΠΑΣΥΞΕ προτρέπει τα μέλη όπως καλέσουν το προσωπικό τους να εμβολιαστούν ή στην αντίθετη περίπτωση να υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού,, κάθε 72 ώρες, ως και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για Safe Pass.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει ότι, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων από την έξαρση των κρουσμάτων που επηρέασαν τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας, παραθέτουμε τις ακόλουθες εισηγήσεις/κατευθύνσεις του Συνδέσμου μας:

- Προτρέπονται τα Μέλη όπως τηρούν αυστηρά και ευλαβικά τα Πρωτόκολλα Προορισμού, καθώς και τα Υγιειονομικά Πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία των Ξενοδοχειακών Μονάδων.

- Παρακαλείσθε όπως προτρέπετε το Προσωπικό σας για τον εμβολιασμό του και σε διαφορετική περίπτωση, να υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού,, κάθε 72 ώρες, ως και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για Safe Pass.

- Επιπρόσθετα, από 1/7/21, θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά οι πελάτες, κατά την άφιξη τους, από εξουσιοδοτημένα άτομα της κάθε μονάδας, παρουσιάζοντας Safe Pass ή το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid (EUDCC) όταν αυτό εγκριθεί για χρήση και στο εσωτερικό της χώρας.