Παρέμβαση Γ. Εισαγγελέα για Χαμπουλλά ζητά το Κόμμα για τα Ζώα

 Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ζητά το Κόμμα για τα Ζώα, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Ευγένιου Χαμπουλλά.

 

«Τέτοιες δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν θέση στην πολιτεία ή τον πολιτικό χώρο μιας χώρας με δημοκρατικό πολίτευμα», αναφέρει συγκεκριμένα το κόμμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαμπουλλάς αντέδρασε στην είδηση ότι 29 εθελοντές συμμετείχαν στην περιοδεία και βοήθησαν στην διάσωση των πουλιών, τη συλλογή 2596 ξόβεργων, 53 δικτύων και την απελευθέρωση 69 πουλιών, εκ των οποίων και είδη όπως το ενδημικό είδος της Κύπρου, τον Τρυπομάζη.,

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:
 

Η Δημοκρατία στην χώρα μας ΔΕΝ λειτουργεί με απειλές. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει τις  τελευταίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Χαμπουλλά με τις οποίες στην ουσία προτρέπει τους πολίτες αυτής της χώρας να χρησιμοποιούν βία ή άλλες πράξεις με εκφράσεις του τύπου "σπάζοντας τα κόκκαλα τους", μας βρίσκουν να διαφωνούμε κάθετα. Τέτοιες δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν θέση στην πολιτεία ή τον πολιτικό χώρο μιας χώρας με δημοκρατικό πολίτευμα.

 

Ζούμε σε μία χώρα πολυπολιτισμική, με το δικαίωμα της έκφρασης, της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικότητας. Σε καμία περίπτωση ο οποιοσδήποτε πολίτης , και πόσο μάλλον ένας πρώην βουλευτής, δεν έχει το δικαίωμα να προτρέπει ή να ωθεί τους πολίτες σε πράξεις βίας γιατί διαφωνούμε με κάτι ή για να επιβάλλουμε την δική μας άποψη, είτε αυτή είναι ορθή είτε είναι λανθασμένη. Αυτές οι θέσεις και προτροπές δίνουν λανθασμένα μηνύματα στην νέα γενιά του τόπου μας (και γενικά σε όλους τους πολίτες της χώρας μας), εφόσον η ενότητα και συνεργασία όλων μας είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και τον πολιτισμό μας.

 

Ο ακτιβισμός για τον οποίο εκφράστηκε ο κ.Χαμπουλλάς με αποτρόπαιο  και καταδικαστέο τρόπο, έχει ένα μεγάλο φάσμα το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά τα ζώα αλλά και σε ακτιβιστές ολων των κατηγοριών που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν τους πολίτες και να τους προβληματίσουν για το μέλλον του τόπου και το δικό τους λιθαράκι σε αυτό το μέλλον.
 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου λοιπόν, καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει άμεσα το λεκτικό του Χαμπουλά και αν προκύπτουν ποινικά η άλλα αδικήματα να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση.
 

Πηγή: philenews