"Παρέλαση" μαρτύρων από το ΤΑΕ Αμμοχώστου για την υπόθεση ομαδικού βιασμού


Με εντατικούς ρυθμούς οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου συνεχίζουν τις έρευνες αναφορικά με την καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας για ομαδικό βιασμό σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τριάντα καταθέσεις από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας alphanews.live για την υπόθεση έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τριάντα καταθέσεις, μεταξύ των οποίων: από τη 19χρονη καταγγέλουσα, από γυναίκα φιλικό της πρόσωπο που την συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό και από τους δώδεκα νεαρούς συλληφθέντες από το Ισραήλ.

"Παρέλαση"¨μαρτύρων από τα γραφεία του ΤΑΕ

Την ίδια ώρα, από τα γραφεία του ΤΑΕ περνούν από το πρωί δεκάδες μάρτυρες που φαίνεται να γνωρίζουν λεπτομέρειες και στοιχεία για την υπόθεση. Στη λίστα των Αρχών συγκαταλέγονται εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο όπου φέρεται να διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα και Βρετανοί τουρίστες που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόπτους και το φερόμενο θύμα και οι οποίοι ενημερώθηκαν από την ίδια την 19χρονη για το περιστατικό. 


Στο μικροσκόπιο τα κινητά τηλέφωνα των 12


Σε συνεργασία με τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα των δώδεκα νεαρών συλληφθέντων από το Ισραήλ, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Στις ηλεκτρονικές συσκευές αναζητούνται στοιχεία που ενδεχομένως να ρίξουν «φως» στην πρωτοφανή υπόθεση.


Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, κάποιοι τους φερόμενους βιαστές βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. 


"Φώς" από το DNA


Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα γενετικού υλικού σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο οποίο φέρονται να διαπράχθηκαν τα αδικήματα που διερευνώνται. Mεταξύ των τεκμηρίων είναι τα ρούχα που φορούσαν ύποπτοι και φερόμενο θύμα τη νύχτα κατά την οποία διερευνόνται τα αδικήματα, καθώς και σεντόνια και άλλα είδη ιματισμού από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.


Η υπόθεση ομαδικού βιασμού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ισραηλινών και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Σε ρεπορτάζ ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τις ζωντανές συνδέσεις της ανταποκρίτριας του Alpha Κύπρου, Κατερίνας Ιωάννου στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το οποίο διεταξε την οκταήμερη κράτηση των δώδεκα υπόπτων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λούκας Φέσιας/alphanews.live