Παραλίμνι: Ζεύγος προσφύγων βρήκε φωτογραφίες του από το 1968


Φωτογραφίες καλά φυλαγμένες στα συρτάρια μιας οικογένειας Τουρκοκυπρίων από το 1975 βρήκαν μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες τους ιδιοκτήτες τους.

Με πρωτοβουλία του γιου της οικογένειας των Τουρκοκυπρίων αναρτήθηκαν στο Facebook δύο φωτογραφίες, που, όπως αναγράφεται στο πίσω μέρος, τραβήχτηκαν στις 29 Φεβρουαρίου 1968, στο Βαρώσι, από το Φώτο Ν.Στυλιανού.


Ο Τουρκοκύπριος ανήρτησε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά και σε διάφορα γκρουπ με μεγάλη επισκεψιμότητα στο Facebook, με την έκκληση να επικοινωνήσει μαζί του όποιος γνωρίζει το ζευγάρι των φωτογραφιών. Όπερ και έγινε. Περίπου μία ώρα μετά την ανάρτηση το ζευγάρι της φωτογραφίας αναγνωρίστηκε και όλα πήραν το δρόμο τους για την παράδοση των φωτογραφιών. Πρόκειται για το ζεύγος προσφύγων Σολωμή και η Κρεούλας Κάουλλα, που κατοικούν πλέον στο Παραλίμνι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες μια ανάλογη προσπάθεια στέφθηκε επίσης με επιτυχία. Η Τούλα Λιασή, θυγατέρα του εγκλωβισμένου Σάββα Λιασή που απεβίωσε το καλοκαίρι, εντόπισε στα συρτάρια του πατέρα της δύο άλμπουμ φωτογραφιών και δεκάδες άλλες σκόρπιες φωτογραφίες. Αποφάσισε να αναρτήσει τις φωτογραφίες στο Facebook με σκοπό να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες τους και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τέσσερις οικογένειες, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, κρατούν και πάλι στα χέρια τους το παρελθόν και την νιότη τους...

Πηγή: philenews