Παραλίμνι: Υπό 7ημερη κράτηση 59χρονος και 80χρονος για πλαστά χαρτονομίσματα


Σοβαρή υπόθεση κυκλοφορίας και κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ διερευνά η Αστυνομία. Το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε σήμερα την επταήμερη κράτηση δύο ατόμων ηλικίας 59 και 80 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας.

Η κομπίνα ήρθε στο φως όταν δύο πολίτες κατήγγειλαν ότι εντόπισαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια περιπτέρου στη Σωτήρα κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι ανάμεσα στις εισπράξεις του περιπτέρου που έγιναν την περασμένη Τρίτη, 25 Αυγούστου, εντόπισε ένα χαρτονόμισμα αξίας 50 ευρώ, το οποίο ήταν πλαστό.

Λίγο νωρίτερα, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Λιοπέτρι κατήγγειλε στο ΤΑΕ ότι, την περασμένη Τρίτη μετέβηκε στο εστιατόριο του 59χρονος, ο οποίος του έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ζητώντας να του το αλλάξει με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας. Ο παραπονούμενος αντάλλαξε με τον 59χρονο, το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με άλλα χαρτονομίσματα, ωστόσο στη συνέχεια, μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι το χαρτονόμισμα που ήταν πλαστό.

Ίδιος σειριακός αριθμός

Τα μέλη της Αστυνομίας παρέλαβαν από τους δύο παραπονούμενους τα δύο χαρτονομίσματα για εξετάσεις, ενώ όπως προκαταρκτικά διαπιστώθηκε, τα δύο χαρτονομίσματα έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό V 1 5 2 9 4 1 3 5 7 6 8.

Εντοπίστηκαν 78 πλαστά χαρτονομίσματα

Εναντίον του 59χρονου εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 6.30 χθες το απόγευμα. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία ο ίδιος παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αναφέροντας πως αυτά είναι πλαστά.

Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του 80χρονου, στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 11 χθες βράδυ ενώ στην οικία του, μετά από έρευνα, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου εντόπισαν και κατακράτησαν για εξετάσεις, 78 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.