Παραλίμνι: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση καταστηματαρχών-Δήμου



Στο Δημαρχείο Παραλιμνίου μετέβησαν σήμερα γύρω στα 40 άτομα -καταστηματάρχες και κάτοικοι - που επηρεάζονται από τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς.

Η συνέλευση διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα, χωρίς να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στο Δημαρχείο παρευρέθηκε ο μηχανικός του έργου και ο εκπρόσωπος της πολεοδομίας. Δεν υπήρξε εκπροσώπηση από την αστυνομία και αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από τους παραπονούμενους.

Θυμίζουμε ότι τα των καταστηματαρχών είναι:

1) Αφαίρεση διαχωριστική νησίδας

2)Μείωση διαμέτρου του κυκλικού κόμβου

3) Διασφάλιση πρόσβασης εισόδου - εξόδου και στάθμευσης στα επηρεαζόμενα υποστατικά.

Ο δήμαρχος κ. Πυρίλλης, ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει σήμερα η συνάντηση αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό για μια εβδομάδα και δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς  έτσι ώστε να έχει μια εικόνα για το πού βρίσκεται η υπόθεση.

Οι καταστηματάρχες από την άλλη θεωρούν ότι ο χρόνος  κυλάει εναντίον τους και εμμένουν στις πιο πάνω απαιτήσεις μεταφέροντας με όλους τους τρόπους ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προβούν σε δραστικότερα μέτρα, όπως η παρεμπόδιση ολοκλήρωσης του έργου.

Πάντως στο θέμα της νησίδας, ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι είναι θέμα της αστυνομίας, η οποία όπως διαβάσατε και πιο πάνω δεν έστειλε κάποιον εκπρόσωπο προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτών.

Να πούμε ότι αν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έντασης, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλούς τόνους και δόθηκε νέα παράταση κάποιων ημερών προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν.Α: 

neAmmochostos