Παραλίμνι: Συγκίνηση στο σχολείο του μικρού Ιάκωβου - «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»


Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του εντεκάχρονου Ιάκωβου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ανήμερα Χριστουγέννων στην οικία του στο Παραλίμνι, έκαναν οι συμμαθητές του, στο πρώτο Δημοτικό Παραλιμνίου.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σύνδεσμος γονέων του δημοτικού, έγραψε, «παρόντες όλοι; - Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει. - Παρόντες, λέει ο δάσκαλος και με φωνή που τρέμει: - Σήκω Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία. Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι, αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει να πέσουν μ’ αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη. - Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα, πάντα πρώτος, στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης, συ μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι, και του σχολειού μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία. Τα ‘πε κι απλώθηκε σιωπή πα’ σα κλαμένα νιάτα, που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία, έξω απ’ εκείνο τ’ αδειανό, παντοτινά γεμάτο…»


Σε φωτογραφικό υλικό που ανήρτησαν οι συμμαθητές του εντεκάχρονου Ιάκωβου, φαίνονται μαθητές και δάσκαλοι να κρατούν άσπρα μπαλόνια, τιμώντας την μνήμη του, στην αυλή του σχολείου.

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης, «ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!💔»


 

Υπενθυμίζεται πως γύρω στις 16:45 το απόγευμα της 25ης Δεκεμβρίου, το αγοράκι ενώ βρισκόταν σπίτι του και έπαιζε με άλλα παιδάκια, έχασε τις αισθήσεις του.

Επί τόπου κλήθηκε παιδίατρος, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τις αισθήσεις του χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια με ασθενοφόρο ο εντεκάχρονος διακομίσθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Οι επί καθήκοντι ιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το αγόρι και προχώρησαν σε διασωλήνωση του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο εντεκάχρονος απεβίωσε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του, δεν εξακριβώθηκαν τα ακριβή αίτια του θανάτου του και ως εκ τούτου, είχαν ληφθεί δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις.