Δικαστήριο Αμμοχώστου: Στο κελί οι δέκα που συνελήφθησαν για την άγρια συμπλοκή σε πάρτι στην Αγία Νάπα


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δέκα ατόμων από το Κουβέϊτ,  για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, συμπλοκής και ανησυχίας, αδικήματα που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην Αγία Νάπα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 7 χθες το απόγευμα σε ανοικτό χώρο τουριστικού συγκροτήματος στην Αγία Νάπα και ενώ διεξαγόταν πάρτι στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 250 πρόσωπα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, δύο ομάδες προσώπων από τη Βρετανία και το Κουβέϊτ, άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους.

Φρουροί ασφαλείας και προσωπικό του συγκροτήματος, επενέβησαν για να σταματήσουν τη συμπλοκή και έβγαλαν εκτός του χώρου του καταλύματος, ομάδα ατόμων.

Ωστόσο, σε κάποια στιγμή μέλη της ομάδας που είχαν συμμετάσχει στην συμπλοκή, βγήκαν από το τουριστικό κατάλυμα και αφού συναντήθηκαν με την πρώτη ομάδα, συνεπλάκησαν ξανά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πρόσωπα.

Τα δύο άτομα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου αφού εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι φέρουν θλαστικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους και κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 10 προσώπων ηλικίας από 19 μέχρι 28 ετών τα οποία συνελήφθησαν, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σήμερα το μεσημέρι τα δέκα άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.