Παραλίμνι: Στο εδώλιο ξανά η 19χρονη για τα περί ομαδικού βιασμού


Ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα βρεθεί το πρωί η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.


Στην νεαρή απαγγέλθηκε η μοναδική κατηγορία της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει, απαντώντας μη παραδοχή, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Η 19χρονη κατηγορείται ότι μεταξύ 17-27 Ιουλίου 2019 στο Παραλίμνι, εν γνώσει της, έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους Ισραηλινούς, ενώ γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει όπως η 19χρονη αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, ενώ αρχικά είχε διαταχθεί η κράτηση της ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.


Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο διέταξε όπως καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, να υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία και το όνομά της να τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Αρχικά, η Κατηγορούσα Αρχή είχε ζητήσει όπως η 19χρονη καταθέσει άμεσα το χρηματικό ποσό ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, με την υπεράσπιση της να φέρει ένσταση, θεωρώντας ότι το ποσό ως πολύ μεγάλο.

Ο λόγος της ψευδούς καταγγελίας

Η 19χρονη παραδέχθηκε σε κατάθεση της στην Αστυνομία, ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις εκ των δώδεκα Ισραηλινών που είχαν συλληφθεί, με τη θέληση της, και ότι δεν την βίασαν.

Σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ερωτικών της πράξεων, κάποιος εκ των Ισραηλινών αντιλήφθηκε ότι την βιντεογραφούσε και ως εκ τούτου ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη. Έτσι, θέλησε να τους εκδικηθεί, προβαίνοντας στη σχετική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της.

κατά φαντασία καταγγελία της

Στην πρώτη κατάθεση της η νεαρή είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι δύο από τους Ισραηλινούς την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ η ίδια έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την κτύπησαν.

«Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί… Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα… Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο», είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με Ισραηλινό δημοσίευμα.
«Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνη στην κλινική».

Αναμένονται αγωγές από τους Ισραηλινούς

Στο μεταξύ, όπως προανήγγειλαν οι δικηγόροι των νεαρών Ισραηλινών που είχαν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης, τα επόμενα βήματα τους είναι πως θα κινηθούν νομικά εναντίον της Βρετανίδας.

«Νομίζω πως το κορίτσι πρέπει να σκεφτεί σε τι υπέβαλε τα εφτά αυτά αγόρια», είχε δηλώσει ένας εκ των δικηγόρος, αναφέροντας παράλληλα πως «οι μέρες τους στην φυλακή ήταν τρελές για αυτούς αλλά και για μένα. Καταλαβαίνεται πως είναι ανήλικοι, μικρά παιδιά, εξήγησε και ήταν για αυτούς μια άσχημη εμπειρία. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι που είναι τώρα στο σπίτι τους».