ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο Δήμαρχος Πυρίλλης

Μεγάλη κουβέντα άνοιξε τις τελευταίες ημέρες για την επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς της παραλίας του Κόννου στον Πρωταρά, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

 

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Παραλιμνίου με δηλώσεις του προς τα Μέσα, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, αφού τόνιζε πως η συγκεκριμένη παραλία είναι υψηλού κινδύνου λόγω της πυκνής βλάστησης και της απουσιάς επαρκών εξόδων από το χώρο.


Σήμερα για την πρόσβαση στην παραλία χρησιμοποιείται μόνο ένας στενός δρόμος στις άκρες του οποίου σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους οι λουόμενοι, γεγονός που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

 

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη διάνοιξη δεύτερου δρόμου για την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων.

 

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών υποστηρίζει πως για την σημερινή κατάσταση στην περιοχή του Κόννου φέρει τεράστιες ευθύνες ο δήμος του Παραλιμνίου, επισημαίνοντας πως αντί να επιμένουν για τη διάνοιξη δέυτερου δρόμου, θα έπρεπε να προβούν στις σχετικές ενέργειες για κλείσιμο του υφιστάμενου.
 
«Ο δήμαρχος κατηγορεί μάλιστα αόριστα τους "περιβαλλοντιστές" σε μια πράξη καθαρού ρεβανσισμού ότι εναντιώνονται στα έργα πυρασφάλειας. Ουδέν αναληθέστερον», σημειώνουν στην ανακοίνωση του οι Οικολόγοι.


Καλούν δε τον δήμαρχο να πάρει θέση στην πρόταση του Τμήματος Δασών για απαγόρευση της χρήσης του δρόμου.

 

«Αν νομίζει ο κ. Δήμαρχος ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ένα στενό δρομάκι θα αντέξει στον πανικό εκατοντάδων αυτοκινήτων είναι εκτός πραγματικότητας. Αν νομίζει ο δήμαρχος ότι ένα τελεφερίκ θα αντέξει την πίεση χιλιάδων ανθρώπων που θα θέλουν να φύγουν από την παραλία σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι επίσης εκτός πραγματικότητας», προστίθεται στην ανακοίνωση.        

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, οι Οικολόγοι κατηγορούν τον δήμαρχο πως εκμεταλλεύεται το λαϊκό αίσθημα.

 

«Έρχονται θρασύτατα εκ των υστέρων, προβάλλοντας την ανησυχία τους μήπως ζήσουμε μια άλλη πύρινη καταστροφή όπως αυτή στην Αττική και εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό αίσθημα ζητούν την διάνοιξη δεύτερου δρόμου. Και αυτό γιατί; Για να χωρούν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα με ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Όταν έπαιρναν την απόφαση για διάνοιξη του δρόμου για οχήματα, ήξεραν πολύ καλά ότι η περιοχή ήταν δασική και πευκόφυτη».
 
Τέλος, οι Οικολόγοι προτείνουν κλείσιμο και του υφιστάμενου δρόμου.«Συμφωνούμε λοιπόν με τις ανησυχίες των δημοτικών αρχών και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Για την επίλυση τούτου, προτείνουμε το άμεσο κλείσιμο του δρόμου. Οι επισκέπτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στον κόλπο της παραλίας με τα πόδια, όπως άλλωστε γίνεται σε πάρα πολλές παραλίες».
 

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε και σήμερα ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του TV ONE, απαντώντας και στις επικρίσεις που διατυπώνει σε βάρος του το Κίνημα Οικολόγων.