Παραλίμνι: Σε δίκη η 19χρονη


Υπό την συνοδεία της ΜΜΑΔ οδηγήθηκε ξανά το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, η 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από Ισραηλινούς τουρίστες, ωστόσο μετά από δώδεκα μέρες, έσπασε και ομολόγησε ότι η καταγγελία της ήταν ψευδής.

Η νεαρή έφθασε και πάλι στο Δικαστήριο με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ κάθισε στο εδώλιο, σιωπηλή και εμφανώς καταβεβλημένη. Η σύντομη διαδικασία διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μετά την χθεσινή αναβολή λόγω απουσίας του δικηγόρου της, η 19χρονη κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την Αστυνομία να προχωρεί στην άμεση καταχώρηση υπόθεσης εναντίον της, και να τη παραπέμπει σε δίκη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, το οποίο σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προβλέπει χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου.

Ωστόσο και κατά τη σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος της 19χρονης ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό, προτού απαντήσει η κατηγορούμενη, εάν παραδέχεται ή όχι στο αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Η Δικαστής ανέφερε ότι το αδίκημα δεν είναι το πιο σοβαρό, ωστόσο υπέδειξε ότι η καταγγελία της είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 12 ανήλικοι.

Από πλευράς της, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από χθες την κράτησή της ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές, φοβούμενη μήπως διαφύγει στο εξωτερικό, κάτι που ενέκρινε η Δικαστής Τώνια Αντωνίου.

Η 19χρονη παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις εκ των δώδεκα Ισραηλινών που είχαν συλληφθεί, με τη θέληση της, και ότι δεν την βίασαν.

Σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ερωτικών της πράξεων, κάποιος εκ των υπόπτων αντιλήφθηκε ότι την βιντεογραφούσε και ως εκ τούτου ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη. Έτσι θέλησε να τους εκδικηθεί, προβαίνοντας στη σχετική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της.

Μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, φίλη της 19χρονης, ανέφερε πως οι νεαροί βιντεογράφησαν τη συνεύρεση με την 19χρονη, χωρίς την συγκατάθεσή της, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του νεαρού που θεωρείτο ο βασικός ύποπτος, ότι οι τρεις ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της και γνώριζε ότι οι ερωτικές τους πράξεις θα καταγραφούν σε βίντεο.

Όπως δήλωσε η φίλη της 19χρονης, «ακόμη και αν δεν την βίασαν, δεν είναι σωστό να βιντεογραφεί κάποιον χωρίς της συγκατάθεσή του και να το ανεβάσουν μετά στα social media. Την εξευτέλισαν και την πλήγωσαν και για αυτό έκανε την καταγγελία για βιασμό. Θα έπρεπε να πει την αλήθεια από την αρχή, επειδή το να βιντεογραφείς κάποιο χωρίς την συγκατάθεσή του, είναι αρκετά σοβαρό».

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των Ισραηλινών ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν με αγωγές κατά της 19χρονης, διεκδικώντας το λιγότερα, 60 χιλιάδες ευρώ.