Παραλίμνι: Προβλήματα σε Πολεοδομία και Κτηματολόγιο Αμμοχώστου



Πρόβλημα υποστελέχωσης παρουσιάζουν το Τμήμα Πολεοδομίας και το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, υποστηρίζει η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας γίνεται αναφορά στα εγκαίνια αρχές Φεβρουαρίου των νέων γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως καθώς και του τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Αμμοχώστου στο Παραλίμνι , γεγονός που αποτελεί θετική εξέλιξη. Καλείται όμως η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τα συγκεκριμένα Τμήματα για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της επαρχίας.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ με τα δύο Τμήματα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης τους.

“Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πάρα πολλές και σε διάφορες ειδικότητες  και δεν υπάρχει κλητήρας στο Τμήμα Πολεοδομίας ενώ παρατηρείται υποστελέχωση στο αρχείο και στην τεχνική υπηρεσία”, αναφέρεται.

Η υποστελέχωση των Τμημάτων, υποστηρίζει η ΤΕΒΕΑ «προέκυψε από τη μη πλήρωση των κενών θέσεων λόγω αφυπηρετήσεων, καθώς και από το γενικότερο πάγωμα των προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο κτίριο του Κτηματολογίου δεν υπάρχει καντίνα για εξυπηρέτηση των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται. Επίσης ο χώρος υποδοχής και αναμονής είναι πολύ μικρός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που προκύπτουν από την καθημερινή εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης προτάσεις – εισηγήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα τμήματα να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο φόρτο εργασίας τους, πέραν από την περαιτέρω στελέχωσή τους όπως η χρήση του διαδικτυακού συστήματος «Αριάδνη» από περισσότερους πολίτες.

Η ΤΕΒΕΑ υποστηρίζει ακόμα ότι «θα πρέπει να γίνει καλύτερη και πιο στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις δυνατότητες του συστήματος «Αριάδνη» καθώς και εκπαίδευσης σε όσους πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για το σύστημα».

Σημειώνει επίσης ότι τα Τμήματα παρέχουν την δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους Μηχανικούς να αποκτήσουν την εργασιακή πείρα του ενός έτους που απαιτείται για την εξασφάλιση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματός τους, μέσω προγραμμάτων της ΑΝΑΔ. Η συγκεκριμένη δυνατότητα πρέπει να προωθηθεί τόσο μέσω των Πανεπιστημίων για καλύτερη ενημέρωση των απόφοιτων μηχανικών όσο και από το ΕΤΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ