Παραλίμνι: Οικογενειακή κόντρα και στη μέση το... παιδί



Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα…  Άλλη μια περίπτωση γονιών που οδηγήθηκε στα άκρα και στη μέση των οικογενειακών συγκρούσεων βρέθηκε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.


Ρεπορταζ:Ντίνα Κλεάνθους - reporter.com.cy


 Το ζευγάρι, που χώρισε το 2014,είναι συνιδιοκτήτες ενός εξοχικού στο Παραλίμνι το οποίο απέκτησαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Το καλοκαίρι του 2015 η σύζυγος απέστειλε στον πρώην άντρα της μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου ενημερώνοντας τον ότι την θα πήγαινε στο εξοχικό με την πεντάχρονη κόρη τους για να περάσουν το Σαββατοκύριακο. Φτάνοντας όμως στο εξοχικό διαπίστωσε ότι το κάγκελο εισόδου του χώρου στάθμευσης ήταν αλυσοδεμένο, ενώ από το εσωτερικό του σπιτιού έλειπαν τα τηλεχειριστήρια τόσο της τηλεόρασης όσο και των συστημάτων κλιματισμού.  Ακολούθως τηλεφώνησε 2-3 φορές στον πρώην σύζυγο της για εξηγήσεις, αλλά επειδή ο αυτός δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά της και επειδή ήξερε ότι εκείνο το βράδυ ήταν στο εξοχικό του πατέρα του - που επίσης βρίσκεται στο Παραλίμνι - πήρε το αυτοκίνητό της και την πεντάχρονη κόρη τους και πήγε να τον βρειπροκειμένου να του ζητήσει τα τηλεχειριστήρια. Φτάνοντας στο εξοχικό του πατέρα του πρώην συζύγου της, του φώναξε να βγει έξω, κάτι που έπραξε με τον πατέρα του που επίσης βρισκόταν στο σπίτι. Ωστόσο στη  θέα της πρώην νύφης του, ο πατέρας του φέρεται να εξύβρισε και να επιτέθηκε στη πρώην νύφη του. Στη συνέχεια, ο πρώην σύζυγος και η αδελφότεκνη του - νονά της πεντάχρονης κόρης τους - μπήκαν στο αυτοκίνητο της συζύγου και όλοι μετέβησαν στο εξοχικό για να μιλήσουν.  Εκεί ο πρώην σύζυγος έθεσε σε λειτουργία τις συσκευές κλιματισμού, αλλά αρνήθηκε να της δώσει τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης, προβάλλοντας ότι ήταν δικά του, ενώ φέρεται να της είπε ότι αλυσόδεσε το κάγκελο εισόδου του χώρου στάθμευσης επειδή η προστατευτική τέντα επίσης ήταν δική του. Τότε επακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους στην παρουσία της κόρης τους, η οποία αναστατώθηκε και έκλαιγε. Η σύζυγος φέρεται να οργίστηκε και να επιτέθηκε «με σπαστικές κινήσεις» κτυπώντας τον στο στήθος και στα χέρια.  Όταν δε προσπάθησε να της πιάσει το χέρι, αυτή τον άρπαξε με το άλλο χέρι και του έκοψε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, ενώ του προξένησε με τα νύχια εκδορές στο λαιμό και το πρόσωπο. Μάλιστα, όταν βγήκε έξω από το σπίτι, η νονά της κόρης τους (αδελφότεκνή του) που ήταν παρούσα στο επεισόδιο ,έβγαλε με το κινητό της και φωτογραφίες που έδειχναν τις εκδορές που του προκάλεσε η πρώην σύζυγος του.

 Κατήγγειλε την πρώην του, κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της 

Ο πρώην σύζυγος μετά το επεισόδιο μετέβη στην Αστυνομία όπου προχώρησε σε καταγγελία εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια της φραστικής τους αντιπαράθεσης, η πρώην σύζυγος του τον εξύβρισε και του επετέθη προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη.

Με την καταγραφή δε της καταγγελίας, η αστυνομία τον παρέπεμψε για ιατρική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός βεβαίωσε ότι έφερε «ερυθρότητα δεξιάς παρειάς, οίδημα κάτω χείλους και επιφανειακή εκδορά αριστερού βραχίονα».

Κατ΄ ακολουθία της καταγγελίας του παραπονούμενου και των ιατρικών ευρημάτων λήφθηκε ανακριτική κατάθεση από την πρώην σύζυγο του και στη συνέχεια της προσήφθηκαν τρεις κατηγορίες. Ότι δηλαδή, επιτέθηκε εναντίον του παραπονούμενου με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πραγματική σωματική βλάβη, ότι κατά τον ίδιο χρόνο εξύβρισε τον παραπονούμενο σε δημόσιο μέρος με τη φράση «μα…, ππε….» και ότι η συμπεριφορά της προκάλεσε ψυχική βλάβη στην ανήλικη κόρη της, κατηγορίες που η καταγγελλόμενη απέρριψε.

Ωστόσο θέση της ίδιας ήταν ότι πήγαν με τον πρώην της στο εξοχικό και συζήτησαν λίγο έντονα αφού ο πρώην σύζυγος της φώναζε, ενώ αυτή του έλεγε να ηρεμήσει λόγω της κόρης τους.  Πέραν τούτου δεν έγινε άλλη φασαρία και η καταγγελία του παραπονούμενου εναντίον της έγινε για να την εκδικηθεί εφόσον διάφορες προσπάθειες του για επανασύνδεση τους  δεν απέδωσαν. Σε ό,τι δε αφορά τις κακώσεις που έφερε ο παραπονούμενος, ισχυρίστηκε ότι δεν τις προκάλεσε η ίδια και τις απέδωσε στο ότι ο παραπονούμενος έχει σαρκώδη χείλη που είναι πάντα φουσκωμένα, το κοκκίνισμα στο μάγουλο του οφείλεται σε χρόνια δερματική πάθηση και το γδάρσιμο στο χέρι προήλθε από κτυπήματα λόγω της δουλειάς του ως τεχνικού κλιματιστικών. Η συνέχεια δόθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, με την πρώην σύζυγο του παραπονούμενο να κρίνεται ένοχη στην πρώτη κατηγορία της επίθεσης και ως εκ τούτου της επιβλήθηκε πρόστιμο €400, ενώ αθωώθηκε στις άλλες δύο.

Την ίδια ώρα, ενώπιον του Δικαστηρίου βρέθηκε και ο πρώην πεθερός της καταγγελλόμενης αφού τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και εναντίον του καταχωρήθηκε υπόθεση. Μετά από ακροαματική διαδικασία, ο πρώην πεθερός της κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της κοινής επίθεσης.

Η καταγγελλόμενη προσέφυγε στο Ανώτατο εφεσιβάλλοντας την καταδικαστική απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου.  Ωστόσο η έφεση της απορρίφθηκε.