Παραλίμνι: "Κύριε Υπουργέ, ελέγξετε πόσα μας δίνετε όχι πόσα μας "τάσσετε"

Απάντηση στο σχόλιο του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη στο twitter, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων οτι "το να γινεται αναφορά για παραγκωνισμο της επαρχίας Αμμοχώστου ειναι ατυχές" έδωσε ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Πιττατζης, ο οποίος παραθέτει κάποιες από τις υποσχέσεις τις Κυβέρνησης που δεν υλοποιηθηκαν ποτέ και τον προτρέπει να... ελέγξει "όχι τα πόσα μας "τάσσετε" αλλά τα πόσα μας δίνετε".

Διαβάστε πρώτα το σχόλιο του Υπουργού:

Διαβάστε αυτούσια όσα αναφέρει ο κ. Πιττατζης:

"Έντιμε Υπουργέ Εσωτερικών κ. Πετρίδη , (θα αποφύγω να σας προσφωνήσω Υπουργέ Πετρίδη),


Ήμουν παρών όταν η κυβέρνησή σας εξήγγειλε τη δημιουργία αποχετευτικού για τις κοινότητες και Δήμους Σωτήρας και Δερύνειας της Επαρχίας Αμμοχώστου. Το έργο των 30 εκατομμυρίων βρίσκεται ακόμα στις καλένδες των εξαγγελιών και όχι στην πορεία υλοποίησης.


Ήμουν παρών όταν η κυβέρνησή σας εξήγγειλε το έργο δημιουργίας αγωγού νερού 17 εκατομμυρίων το 2015. Έφυγε το 2018 και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε.


Ήμουν ο ίδιος παρών όταν ο ΠτΔ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για την επίλυση του ζητήματος επιμελητηρίου το αργότερο 2 μήνες μετά την επανεκλογή του και τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε επανέλαβε ότι θα λύετο το πρόβλημα μέχρι τον Οκτώβρη. Μόνο τον Δεκέμβριο έγιναν 2 επιχειρηματικές αποστολές του κράτους σε Ρωσσία και Ισραήλ. Πόσοι επιχειρηματίες μετείχαν απο την "περιοχή" (όπως μας αποκαλείτε) Αμμοχώστου;  


Από το 2014 αποφασίστηκε ο αποχαρακτηρισμός μας ως αγροτικοί δήμοι και την μετατροπή μετώπου Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας ως Αστικά Κέντρα. Εσείς ο ΙΔΙΟΣ μου απαντήσατε τα εξής τον Δεκέμβριο του 2017:


«Όσον αφορά το θέμα αναγνώρισης του Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ως αστικών κέντρων, η υλοποίηση της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου πρέπει να γίνει μέσω της αναθεώρησης του Τοπικου Σχεδίου το οποίο είναι υπο εξέλιξη. Κωνσταντίνος Πετρίδης»


Μπαίνουμε στο 2019 και ακόμα είναι σε εξέλιξη μια απόφαση που πήρατε πριν 5 χρόνια;


Νομίζω κύριε Υπουργέ, παρά την εκτίμηση και συμπάθεια που τρέφω προς το πρόσωπο σας και το πραγματικά αξιόλογο έργο που παράγετε, σοφότερο θα ήταν να ελέγξετε όχι τα πόσα μας "τάσσετε" αλλά τα πόσα μας δίνετε."