Παραλίμνι: "Κινεζάκια" για μια ημέρα οι μαθητές του Xenion!


Εορτασμοί για το Νέο Κινεζικό Έτος στο Xenion Junior School στο Παραλίμνι 

Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Xenion Junior School στο Παραλίμνι, σε συνεργασία με την C.G.A Cyprus Guangdong Association of Commerce Limited, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για τον εορτασμό του Κινεζικού Νέου Έτους πριν από λίγες ημέρες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και δάσκαλοι και όλοι συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες της ημέρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ενδυμασία όλων των μαθητών και δασκάλων συμπεριλάμβανε το κόκκινο χρώμα, το οποίο, με βάση την κινέζικη φιλοσοφία, συμβολίζει την καλοτυχία και την ευτυχία. 

Η εκδήλωση απέβλεπε στην προβολή της κινέζικης κουλτούρας, στην πολιτισμική γεφύρωση μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας και ταυτόχρονα στη διδασκαλία του αλληλοσεβασμού και της διαπολιτισμικότητας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σύγχρονης διαπολιτισμικής παιδείας και αποτελεί στόχο του Xenion Junior School.

Σημειώνεται ότι, στα ιδιωτικά σχολεία Xenion Junior School και Xenion High School, φοιτoύν παιδιά από την Κίνα που διαμένουν στην περιοχή με τις οικογένειές τους και έχουν ενταχθεί πλήρως στην κυπριακή κουλτούρα και τον τρόπο ζωής. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν στην προβολή της επαρχίας Αμμοχώστου ως μία, αδιαμφισβήτητα πλέον, ποιοτική επιλογή προορισμού για άλλους μαθητές και οικογένειες από τη φιλική μακρινή χώρα της Κίνας. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Διευθύντρια του Xenion Junior School κ. Ξένια Φυλακτού-Μονογιού και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ανέλαβε η μαθήτρια της 6ης τάξης του Xenion High School, Gigi Luk η οποία έκανε μία σύντομη παρουσίαση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας της. Η Gigi παρουσίασε το ίδιο θέμα και στους μαθητές του Xenion High School τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019.

 Το εορταστικό πρόγραμμα της κινέζικης πρωτοχρονιάς περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά σε ομάδες, όπως παραδοσιακά κινέζικα παιχνίδια, «Μάθε να τρως με chop sticks», «Βρες και ζωγράφισε το ζώδιό σου», «Φτιάξε κι’ εσύ το δικό σου κινέζικο φαναράκι» και άλλα. Οι πιο πολλές δραστηριότητες έκαναν αναφορά στα κινέζικα ζώδια και τον συμβολισμό τους, που συνδέεται με την πορεία και την εξέλιξη της ζωής. Επιπλέον, η Διεύθυνση του σχολείου ετοίμασε prawn crackers για όλα τα παιδιά και οι οικογένειες του σχολείου από την Κίνα ετοίμασαν κινέζικα φαγητά όπως dumplings. 

Η εκδήλωση είχε τη στήριξη του ομίλου εταιρειών JimChang Global (JCG) με κεντρικά γραφεία στο Παραλίμνι. Ο όμιλος JimChang Global (JCG) είναι μια διεθνής ομάδα εταιρειών με έδρα την Guangzhou της Κίνας και το Hong Kong. Ιδρύθηκε από Κινέζους επενδυτές στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2015 για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιομηχανικών υπηρεσιών, μέσω της οικολογικής βιομηχανικής διάταξης ξενοδοχείων, ακινήτων, τουρισμού, εκπαίδευσης, διαχείρισης ακινήτων και χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης.