Παραλίμνι: Κακομεταχείριση από την Αστυνομία, καταγγέλλουν οι 12 Ισραηλινοί


Για άσκηση βίας και κακομεταχείριση κατηγορούν την κυπριακή Αστυνομία οι 12 Ισραηλινοί που συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, στην Αγία Νάπα. Την καταγγελία έκαναν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οι οικογένειες των 12 συλληφθέντων που ήρθαν στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά τους ξυλοκοπήθηκαν από την Αστυνομία.

Σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε σήμερα την οκταήμερη κράτηση των 12 υπόπτων μετά την καταγγελία της 19χρονης ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, περιστατικό που σύμφωνα με τον ισχυρισμό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν ληφθεί δείγματα DNA από τους υπόπτους και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός μίας εβδομάδας. Κατασχέθηκαν επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο ομαδικός βιασμός είχε κινηματογραφηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, ωστόσο ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε με τη συναίνεσή της. Οι υπόλοιποι εννέα συλληφθέντες αρνούνται εμπλοκή στην υπόθεση και ισχυρίζονται ότι ουδέποτε συνάντησαν την 19χρονη.