Παραλίμνι: Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Πέτρου

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΕΠΑ για τον χαμό του Παναγιώτη Πέτρου:

Αναχώρησε για τους ουρανούς ο αγαπητός Παναγιώτης Πέτρου. Άνθρωπος ελεήμων και φιλάνθρωπος. Παρά τη δοκιμασία της ασθένειας που πέρασε, παρέμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του. Ακόμη και στο κρεβάτι του πόνου τηλεφωνούσε για να βοηθήσει άπορες οικογένειες. Πάντα ρωτούσε αν υπάρχει κάποια άπορη οικογένεια που μπορεί να βοηθήσει, αν υπάρχει κάποια ανάγκη…. Ακόμα κ’ όταν οι πόνοι ήταν αβάσταχτοι στο κρεβάτι του πόνου βοηθούσε με διάκριση…

Παρέμεινε ευλαβικά πιστός μέχρι το τέλος. Πολλές φορές παρακαλούσε την Παναγία και έκανε το σταυρό του. Όποτε περνούσε έξω από την εκκλησία ζητούσε να τον πάρουν να ανάψει ένα κερί στην Παναγία. Μέσα από τη μελέτη ενδυνάμωνε την πίστη του. Πράος, συγχωρητικός, στοργικός πατέρας και σύζυγος που αφήνει πίσω του μια σπουδαία σύζυγο και άξια παιδιά.

Πολλά μπορούμε να πούμε για τις καλοσύνες του… Απλά να αναφερθώ σε μια από τις πολλές. Μεγάλη Τετάρτη. Ενώ βρισκόταν σε ένα κατάστημα στο Παραλίμνι και άκουσε το διάλογο δύο ανθρώπων που συζητούσαν για το Πασχαλινό τραπέζι. Η μια κοπέλα ερχόμενη από το Τσέρι έλεγε τον πόνο της για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και ότι δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε φλαούνες. Έτυχε να βρίσκεται εκεί ο Παναγιώτης και άκουσε τη συζήτηση. Πλησίασε με διακριτικό τρόπο και έδωσε ένα μεγάλο ποσό και ευχήθηκε στην κοπέλα, την οποία δεν γνώριζε, «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε σένα και στην οικογένειά σου»…

Ο Παναγιώτης Πέτρου θα ζει για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώρισαν σαν ένας φωτεινός φάρος. Παράδειγμα αξιοπρέπειας και καλοσύνης. Παράδειγμα προς μίμηση. Παράδειγμα αντιμετώπισης του πόνου και της ασθένειας. Φωτεινό Παράδειγμα για όλους.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 15/09/18 στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι στις 3:00 μ.μ. Συλλυπητήρια από τις 2:00 μ.μ.