Παραλίμνι: Δεν θα πετάξει ξανά το φλαμίνγκο που πυροβολήθηκε


Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες τραυματισμένου φλαμίνγκο το οποίο όπως όλα δείχνουν πυροβολήθηκε από απόσταση αναπνοής στη λίμνη Παραλιμνίου.

Το πουλί εντοπίστηκε να αιμορραγεί σε άσχημη κατάσταση κατά τη διάρκεια καταγραφών.

Η ακτινογραφία κατέδειξε σκάγια στο μάτι, στη φτερούγα και στο πόδι. Μέλη του συνδέσμου BirdLife Cyprus και της Υπηρεσίας Θήρας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή. 

Ωστόσο ο πυροβολισμός του στέρησε την όραση στο αριστερό του μάτι αλλά και την ελευθερία του, αφού η φτερούγα του έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και δεν θα μπορεί να πετάξει ξανά.

Με έντονο τρόπο καταδικάζει το συμβάν μέσω του ALPHA, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου.

Κλέλια Βασιλείου - Επίτροπος Περιβάλλοντος

«Πραγματικά δεν έχω λόγια για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους αδειοδοτούνται οι κυνηγοί και οι ίδιοι θα πρέπει μεταξύ τους να καθορίσουν τον χώρο τους. Οπωσδήποτε το να μπερδευτεί κάποιος να πυροβολήσει ένα φλαμίνγκο δεν είναι απάντηση που μπορεί να δοθεί, από την άποψη ότι είναι ένα ζώο που δεν μπορείς να το συγχύσεις με κανένα άλλο, άρα μιλάμε καθαρά για λαθροκυνήγι.»

Το φλαμίνγκο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, έχει ήδη προωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικό ερώτημα για το κατά πόσον επιτρέπεται το κυνήγι στην περιοχή της Λίμνης. 

Ήδη η υπόθεση είναι ενώπιον της Αστυνομίας, ενώ το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζητεί την άμεση διενέργεια έρευνας για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.