Παραλίμνι: "Απαράδεκτη η απόφαση της ΠΟΕΔ"

Νομικά κενά αλλά και σοβαρές ελλείψεις στα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία εντοπίζει η ΠΟΕΔ η οποία απέστειλε οδηγία προς τα μέλη της, σύμφωνα με την οποία προτρέπονται να μην συμμετέχουν σε όλες τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των μαθητών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα philenews o πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, κληθείς να σχολιάσει την σχετική οδηγία της οργάνωσης προς τους δασκάλους, με επίκεντρο την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπογράμμισε πως η εν λόγω οδηγία δεν αφορά μόνο τις παρελάσεις αλλά όλες τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες οι οποίες  πραγματοποιούνται κυρίως σε μη εργάσιμο χρόνο.


Κατά της ΠΟΕΔ ο Σύνδεσμος Γονέων Ά Δημοτικού σχολείου Παραλιμνίου


Ανακοίνωση κατά της απόφασης της ΠΟΕΔ  που προτρέπει στα μέλη της να μην λάβουν συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Γονέων Ά Δημοτικού σχολείου Παραλιμνίου, στην οποία αναφέρουν ότι η στάση της είναι επιεικώς απαράδεκτη!

Μάλιστα, όπως ανέφεραν μέλη του συνδέσμου στην ιστοσελίδα μας, σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά της Έ και Στ τάξης να παρελάσουν, καθώς "η απόφαση των δασκάλων στρέφεται ενάντια στα παιδιά".

Τόνισαν ωστόσο, ότι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τους δασκάλους, ούτε σε αντιπαράθεση επιθυμούν να έρθουν. Απλώς διαφωνούν με την απόφαση της ΠΟΕΔ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

"Φίλες και φίλοι, 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε πληροφορηθεί ότι το σχολείο μας φέτος ΔΕΝ θα παρελάσει στην Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με τα σημερινά δεδομένα και όπως αναφέρθηκε τέτοια οδηγία έχει δώσει η "Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων", ΠΟΕΔ, προς τα μέλη της και συγκεκριμένα οι οδηγίες είναι οι δάσκαλοι να μην λαμβάνουν μέρος σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες με ό,τι αυτό συνεπαγεται.

Ως Σύνδεσμος Γονέων η απόφαση αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα επειδή κατά κύριο λόγο στρέφεται εναντίον των παιδιών μας και να θυμίσουμε σε όλους ότι εμείς πρώτοι, είχαμε συμπορευθει και στηρίξει τους δασκάλους του σχολείου μας τον Ιούλιο 2018, ανοίγοντας και μέτωπο ενάντια στην αρχική απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, διαχωριζοντας και δημόσια την θέση μας.

Θεωρούμε την στάση της ΠΟΕΔ επιεικώς απαράδεκτη και είμαστε της άποψης ότι τα παιδιά μας ΠΡΕΠΕΙ να παρελάσουν ΠΕΡΗΦΑΝΑ για ολα αυτά που οι ίδιοι οι δάσκαλοι τους, τους διδάσκουν καθημερινά.

Ως Σύνδεσμος Γονέων εχουμε ηθική υποχρέωση προς τα παιδιά μας και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο μελλον να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να βλέπουν την παρέλαση και μόνο ως θεατές. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την απόφαση μας και κατ' ιδιαν.

Σας ευχαριστούμε

Από Διοικητικό Συμβούλιο"


neAmmochostos