Παραλίμνι: Απαλλοτρίωση κτηρίου στην πλατεία - Αλλάζει το κέντρο


Στην απαλλοτρίωση κτηρίου στο κέντρο του Παραλιμνίου αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος, στα πλαίσια της ανάπλασης της πλατείας που θα αρχίσει στους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας, μας κτήριο (το οποίο μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου), αναμένεται να απαλλοτριωθεί για λόγους δημόσιας ωφελείας, και εν συνεχεία να κατεδαφιστεί, για σκοπούς εξωραϊσμού του κέντρου και επέκτασης του Οδικού Δικτύου στο Παραλίμνι.

Εξ όσων γνωρίζουμε, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου. Κοινώς αποδεκτό, για όσους έχουν γνώση επί του θέματος, είναι πως τα σχέδια που υπάρχουν για την ανάπλαση του κέντρου, βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς  αναμένεται να προσδώσουν έναν μοντέρνο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα στην πόλη, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της.

Μεταξύ άλλων, θα προστεθεί μπόλικο πράσινο, θα δημιουργηθούν πάρκα και πιθανόν να πραγματοποιηθεί αναπαλαίωση κτηρίων, με σκοπό να μπορεί ο κόσμος, ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, να επισκέπτονται την πλατεία του Παραλιμνίου και να αντικρίζουν μια πόλη που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων! Θα απαγορευτεί, επίσης, η διέλευση οχημάτων σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στο κέντρο, αφού, κύριο μέλημα του Δήμου είναι να κυκλοφορούν μόνο πεζοί απρόσκοπτα και με άνεση, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος από τα αυτοκίνητα.

Τα έργα στην πλατεία βέβαια, σύμφωνα με συναφείς πληροφορίες του Ν.Α, είναι πολύ δύσκολο να αρχίσουν εντός του 2019. Εξάλλου το όλο πλάνο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού. Μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και δη να αρχίσει να υλοποιείται απαιτείται αρκετός χρόνος.

Έντονες ανησυχίες από τους καταστηματάρχες:

Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ του κτηρίου που αναμένεται να απαλλοτριωθεί, καθώς αυτή τη στιγμή ζουν στο άγνωστο, μη γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει το αύριο.

Αρμόδιες πηγές, λένε στην ιστοσελίδα μας ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις τόσο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, όσο και στους ενοικιαστές, αφού όμως πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και έλεγχοι από τους εκτιμητές, για το κάθε κατάστημα ξεχωριστά.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους ενοικιαστές, καθώς μερικοί εξ αυτών έχουν προβεί σε ανακαινίσεις, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο και προφανώς δεν θα τους είναι καθόλου εύκολο να... ξεσπιτωθούν και να πάνε αλλού, κάνοντας ουσιαστικά μια καινούργια αρχή, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο η δημοτική Αρχή καλείται να χειριστεί με λεπτότητα και προσοχή, για να μην μείνει καμία οικογένεια στο δρόμο.

Όπως αναφέρουν κάποιοι από τους ενοικιαστές, τα έργα είναι θεμιτά φτάνει να υπάρχει η κατάλληλη προστασία από τον Δήμο σε περίπτωση απαλλοτρίωσης του κτηρίου. Κάποιοι άλλοι, όμως, κάνουν λόγο για καταστροφή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι αναφέρει ο Δήμος Παραλιμνίου στην εφημερίδα της Δημοκρατίας

Εν τω μεταξύ, να πούμε ότι όπως αναφέρει ο Δήμος Παραλιμνίου στην εφημερίδα της Δημοκρατίας, κάθε πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι έχει οποιοδήποτε δικαίωμα, ή συμφέρον πάνω στην ιδιοκτησία που αναφέρεται πιο πάνω και φέρει ένσταση στη σκοπούμενη απαλλοτρίωσή της, καλείται μέσα σε 30 (τριάντα) ημέρες από τη δημοσίευση της γνωστοποίησης αυτής στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ή από την επίδοσή της στα ενδιαφερόμενα μέρη ή από τη δημοσίευση της γνωστοποίησης  σε δύο τουλάχιστον καθημερινές εφημερίδες, οποιαδήποτε από τις ημερομηνίες αυτές είναι μεταγενέστερη, να υποβάλει ένσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίμνίου, μαζί με λεπτομερή στοιχεία για το δικαίωμα ή συμφέρον του καθώς και τους λόγους ένστασής του.

neAmmochostos.com

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ INSTAGRAM - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΛΑ