Παραλίμνι: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο οι μαθητές


Αντιμέτωποι και με την κατηγορία διάρρηξης κτηνοτροφικού υποστατικού και κλοπής από αυτό αριθμού πουλερικών και κουνελιών, θα βρεθούν οι μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου εάν διαπιστωθεί ότι ήταν οι οργανωτές και οι πρωταγωνιστές στο απαράδεκτο περιστατικό κακοποίησης ζώων και πτηνών στο σχολείο τους, την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, θα βρεθούν αντιμέτωποι, με βάση το Νόμο Περί Προστασίας των Ζώων, αντιμέτωποι με την ποινή της φυλάκισης μέχρι ένα χρόνο ή €1.701 πρόστιμο ή συνδυασμό και των δυο ποινών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι έρευνες της Αστυνομίας Αμμοχώστου βαίνουν καλώς με τους ανακριτές να έχουν στο πλευρό τους και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Αμμόχωστο, που αηδιασμένη επιζητεί και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων μαθητών ή και εξωσχολικών που μετείχαν στα έκτροπα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι σημαντικές πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Αμμοχώστου για υποστατικό σε συγκεκριμένη κτηνοτροφική περιοχή, όχι μακριά από το Παραλίμνι. 

Παράλληλα με τη συλλογή πληροφοριών, η Αστυνομία Αμμοχώστου επιδόθηκε από χθες το πρωί με εντατικό ρυθμό στη λήψη καταθέσεων από μαθητές, καθαρίστριες, καθηγητές, μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Παραλιμνίου και άλλους που πιστεύεται ότι είναι σε θέση να δώσουν πληροφορίες για την υπόθεση. 

Επίσης, γονείς μαθητών στο Λύκειο Παραλιμνίου επικοινώνησαν χθες με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , καταγγέλλοντας ότι κάποιοι μαθητές στο Λύκειο Παραλιμνίου είχαν φροντίσει από το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά τα έκτροπα, να διαμηνύσουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, «να μην πουν λέξη σε κανέναν και στην Αστυνομία», προσδίδοντας στην προτροπή την έννοια της προειδοποιητικής απειλής.

«Πολλοί μαθητές του Λυκείου γνώριζαν από το Σαββατοκύριακο για το τι θα γινόταν την περασμένη Δευτέρα. Τα έκτροπα ήταν οργανωμένα και αυτοί που τα οργάνωσαν τα διαφήμιζαν στο Παραλίμνι, τη Σωτήρα και άλλα χωριά, ως μεγάλο “πασιαμά” που θα γινόταν στο Λύκειο την περασμένη Δευτέρα», κατήγγειλαν επίσης οι γονείς.

Επισήμαναν επίσης ότι το απαράδεκτο συμβάν έχει αναστατώσει πολλούς μαθητές και μαθήτριες, σε σημείο που κάποια παιδιά νιώθουν απογοήτευση αλλά και ανασφάλεια, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη μαθητική κοινότητα. 

Οι γονείς υποστηρίζουν ακόμη ότι κάποιοι άλλοι γονείς, σύμφωνα με όσα ακούνε, προσέγγισαν ήδη βουλευτές και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, επιδιώκοντας να περάσουν το μήνυμα να κλείσει η υπόθεση, «για το καλό της μαθητικής κοινότητας του Λυκείου Παραλιμνίου».


ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ