Παραλίμνι – Ανόρθωση 1-1: Νέα γκέλα της «Κυρίας» με βυσσινί «Χ»αμόγελο

Η Ανόρθωση έμεινε δίχως νίκη για τέταρτο συνεχόμενο ματς, αφού έμεινε στο 1-1 με το Παραλίμνι σε παιχνίδι που κρίθηκε από γκολ των κεντρικών αμυντικών, Ντρέκσα (26’) και Παϊσίνιο (45’+1). Παρά τη βελτίωση και τη διάθεση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Τσίσκο Μουνιόθ, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Έτσι, πήραν άλλον ένα βαθμό, τους έκαναν οκτώ και συνεχίζεται ο προβληματισμός. Αντιθέτως, οι βυσσινί πήραν πόντο απέναντι σε μεγάλη ομάδα και αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι, σύμφωνα και με την εικόνα του ματς.

Το ματς
Πλούσιο παιχνίδι διεξήχθη στο «Τάσος Μάρκου», αφού είχε γκολ, φάσεις, ακυρωθέν τέρμα. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο οι βυσσινί προέβαλαν αντίσταση και ήταν στο κόλπο για βαθμολογικό όφελος, ακόμα και για τη νίκη.

Τα γκολ του παιχνιδιού σημειώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά. Πρώτα ο Μέιρα «βρήκε» από τη γωνία τον Ντρέκσα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 26ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Ύστερα, ήταν ο Κορέια που έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Παϊσίνιο στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης του πρώτου ημιχρόνου, για να έρθει η ισοφάριση των φιλοξενούμενων.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και έχασε ευκαιρίες για να φέρει τα πάνω κάτω, με κορυφαίες τη σπουδαία απόκρουση του Κόστιτς στην κεφαλιά του Ιωάννου (78’) και αμέσως μετά το κακό τελείωμα από κοντά του μοιραίου σήμερα Νινγκά (79’). Ο ίδιος είχε χάσει και στο πρώτο ημίχρονο μεγάλη ευκαιρία, όταν δεν βρήκε την μπάλα καλά από τη μικρή περιοχή (12’).

Τη μοναδική φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο επιθετικός ήταν στο 49’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Χαρογιάν στην προηγούμενη φάση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης (88′ Ομέρ), Ντρέκσα, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Κωνσταντίνου, Λουσέρο, Μαυρουδής (77′ Κατσιάρης), Ντιαβαρά (88′ Βούκσεβιτς), Μέιρα (58′ Γεβρέμοβιτς), Ρουσιάς (77′ Βουκσένοβιτς).

Ανόρθωση (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Κίκο, Χαρογιάν, Παϊσίνιο, Κορέια (76′ Ράντονιτς), Αντωνίου, Αρτυματάς (68′ Πάντσεον), Σαμπό, Νινγκά, Ιωάννου (82′ Χριστοδουλόπουλος), Γουαρίς.

Σκόρερ: Ντρέκσα 26′ / Παϊσίνιο 45΄+1

Κίτρινες: Κοτσώνης (3η), Μαυρουδής, Γεβρέμοβιτς / Αρτυματάς, Νινγκά, Χαρογιάν, Χριστοδουλόπουλος

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

2′ Σουτ του Κίκο, κόντρα και κόρνερ.

2′ Εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Κίκο, έδιωξε αμυντικός, ο Γουαρίς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Κόστιτς έδιωξε σε νέο κόρνερ.

4′ Φάουλ του Αρτυματά στον Λουσέρο σε καλό σημείο για το Παραλίμνι, φωνάζουν έντονα οι βυσσινί ότι δεν επέτρεψε το πλεονέκτημα ο Αργυρού.

12′ Ο Αντωνίου σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε σε πάσα στον Νινγκά, ο οποίος όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα από τη μικρή περιοχή και χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση.

16′ Σέντρα του Κωνσταντίνου, έδιωξε σε άουτ ο Παϊσίνιο.

18′ Σέντρα του Αντωνίου, άστοχη κεφαλιά του Ιωάννου.

26′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Μέιρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντρέκσα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το Παραλίμνι.

35′ Δυνατό σουτ του Γουαρίς μετά από κόρνερ και διώξιμο αμυντικού, η μπάλα άουτ.

42′ Σπουδαία απόκρουση του Κόστιτς σε πολύ καλό σουτ του Σαμπό.

45′ Ένα λεπτό καθυστέρηση.

45’+1 ΓΚΟΛ 1-1! Ο Κορέιρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Παϊσίνιο με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

49′ Ακυρώνεται γκολ του Νινγκά για οφσάιντ.

55′ Κοντινό σουτ του Νινγκά, κόντρα και κόρνερ.

62′ Σουτ του Γεβρέμοβιτς, η μπάλα άουτ.

74′ Σπουδαία απόκρουση του Κόστιτς μετά από κεφαλιά του Ιωάννου και στη συνέχεια έδιωξε με νέα κεφαλιά στη γραμμή σε κόρνερ ο Ντρέκσα.

78′ Άστοχο σουτ του Ιωάννου.

79′ Χαμένη ευκαιρία από τον Νινγκά, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα.

82′ Ο νεοεισεθών Χριστοδουλόπουλος με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

90′ Έξι λεπτά καθυστέρηση.

90’+6 Τέλος παιχνιδιού.