Παραλίμνι: Ανήλικοι διέρρηξαν ξωκλήσι και έγραψα συνθήματα στους τοίχους του ιερού


Η συνεργασία Αστυνομίας και πολιτών οδήγησε στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων που αφορούσαν διάρρηξη εκκλησίας, διάρρηξη εργαστηρίου, κλοπής και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 18-20/1/23 στο εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι και σε εργαστήριο πλησίον της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα στις 19/1/23 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τον Εφημέριο του ναού του  Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 18-19/1/23 άγνωστοι διέρρηξαν τον ναό και έκλεψαν από το παγκάρι χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε βανδαλισμούς εντός του ναού, σπάζοντας διάφορα εκκλησιαστικά σκεύη, θέτοντας φωτιά σε ρούχο μέσα στο ιερό, ενώ  αδειάσαν το περιεχόμενο πυροσβεστήρα μέσα στην εκκλησία και έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους του ιερού.

Επίσης, στις 20/1/23 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 36χρόνο, ιδιοκτήτη εργαστηρίου που βρίσκεται δίπλα από τον εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ότι άγνωστοι διέρρηξαν το εργαστήριο του και έκλεψαν αντικείμενα μικρής αξίας.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριών από πολίτες και μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, στις 20/1/2023 εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο ανήλικων προσώπων, τα οποία κλήθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου, όπου στην παρουσία των κηδεμόνων τους παραδέχθηκαν την διάπραξη των αδικημάτων.

Σχετικά ενημερωθηκαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας,  ενώ θα ακολουθηθούν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τον περί Παιδιών σε Σύγκρουση με τον Νόμο, Νόμος του 2021.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά.